Hirdetés

Célkeresztben a Balkán-bajnokok

Lőrincz Balázs a kadétok (U17), testvére, Magor a serdülők (U15) között szerzett aranyérmet két héttel ezelőtt a görögországi Balkán-bajnokságon. A nem mindennapi sikerről és terveikről faggattuk a Székelyudvarhelyi ISK két birkózóját.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Célkeresztben a Balkán-bajnokok
Lőrincz Magor és Lőrincz Balázs. A bajnokok Fotó: ISK Udvarhely

– Utólag is gratulálunk, mi állhat a siker hátterében?

Balázs: – Nem igazán foglalkoztunk azzal, hogy éppen milyen eseményen veszünk részt, hogy milyen rangja vagy fontossága van ennek a megmérettetésnek. Nem stresszeltük magunkat, nyugodtan készültünk, készen arra, hogy bárkit két vállra fektessünk.
Magor: – Tökéletes volt az időzítés, csúcsformában voltunk. Nem kellett bajlódnunk sem betegséggel, sem sérüléssel, lelkileg is topon voltunk. Mondhatnánk, hogy jól kijött a lépés, minden rendben volt a verseny alatt.

– Edzőitek, Katona László és Katona Zsolt azt mondták, hogy kívülről sima győzelemnek látszott a két bajnoki cím. Tényleg sima volt?

Balázs: – Belülről azért más volt. Nem vitás, voltak simább összecsapások, de akadtak olyanok is, amelyek az utolsó másodpercben dőltek el. Tehát ha látszott, ha nem, azért akadtak nehéz pillanatok is.
Magor: – Nekem viszont tényleg simán ment. A tavalyi Balkán-bajnokságon bronzérmet szereztem, ezúttal sem bonyolítottam túl, vettem egy mély levegőt, odamentem és megnyertem.

– A versenyek miatt sokszor kell kimaradnotok az iskolából. Nincs ebből probléma?

Balázs: – Az igaz, hogy gond nélkül elengednek a versenyekre, így igazoltan hiányozhatunk, ennek ellenére nincs kivételezés. Az elvárások velünk szemben is ugyanazok, ugyanúgy kell teljesítenünk az iskolában is. Én két év múlva érettségizem, Magor ősszel kezdi a középiskolát, komolyan kell vennünk a tanulást is.

– Mi az erősségetek birkózóként?

Magor: – Nálam talán a gondolkodás, a hozzáállás. Soha nincs bennem félsz, amikor versenyre készülök. Nem aggódok egy esetleges kudarc miatt. Eldöntöm, hogy odamegyek és megnyerem. Ha netán mégsem jön össze, nem török le, megyek tovább, jön majd a következő verseny.
Balázs: – Magorral ellentétben, nálam vannak bajok a hozzáállással. Gyakran előfordul, hogy kételyeim vannak, és ezzel lefelé húzom magam. Alapból pesszimistább vagyok, így mindig el kell terelnem, el kell nyomnom ezeket a negatív gondolatokat. A Balkán-bajnokságon is folyamatosan biztatnom kellett magamat, hogy meg tudom csinálni, nem szabad feladnom, meg tudom nyerni a párharcot.

– Milyen fontos versenyek lesznek a jövőben?

Balázs: – Elég sűrű a program, több hazai és nemzetközi verseny vár ránk, továbbá júniusban rendezik az U17-es birkózó-Európa-bajnokságot, júliusban az U15-ös Eb-t. Szeretnénk ott lenni, nyilván ez nem rajtunk múlik, ehhez be kell hívjanak a válogatottba. Mi mindent megtettünk, hogy ott lehessünk, reméljük, ott is leszünk.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!