Hirdetés

Kövesse velünk a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors zarándokvonat útját Csíkszeredába

Magyar idő szerint péntek hajnalban 5 óra előtt 10 perccel indult a budapesti Keleti pályaudvarról az összekapcsolt Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors. Kövesse velünk a vonatok útját Csíkszeredába!

Bíró István
Kövesse velünk a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors zarándokvonat útját Csíkszeredába
Fotó: Bíró István

21:30

Az össznemzeti zarándokvonat péntek este 9 óra után érkezett a csíkszéki településekre, ahol a helyiek fúvószenével köszöntötték a zarándokokat.

Bíró István

14:30

Fél három után néhány perccel érkezett az össznemzeti zarándokvonat Kolozsvárra. A zarándokokat üdvrialgással fogadták a helyiek. A köszöntőbeszédek után pedig néptáncelőadással búcsúztatták. Helyszíni videónkat itt nézheti meg

Bíró István

Bíró István

12 óra:

Déli 12 órakor futott be az össznemzeti zarándokvonat a nagyváradi vasútállomásra. Az utazókat köszöntő Tőkés László Isten áldását kérte a zarándokokra, mint mondta, fontos, hogy újból rátaláljunk Krisztusra. Szerinte a pünkösdi búcsú megerősít bennünket hitünkben. A helyiek virágokkal üdvözölték a zarándokokat. A néhány perces találkozó a székely himnusz eléneklésével zárult. Értesüléseink szerint a következő állomáson, azaz Kolozsváron muzsikaszóval fogadják a zarándokvonat utasait.

Bíró István

10 óra:

A tizenhat kocsiból álló össznemzeti zarándokvonaton több mint 1100 zarándok utazik, akik szombaton részt vesznek a csíksomlyói búcsún, vasárnap Gyimesbükkbe zarándokolnak.

Bíró István

A zarándokvonat utasait Nagyváradon és Kolozsváron ünnepélyesen fogadják.

Bíró IstvánHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!