Hirdetés

Augusztus végéig jelentkezhetnek a méhészek

Az év legkiválóbb mézét keresik ismét, a második Nektária Székelyföldi Mézversenyen. Tavaly nagy sikernek örvendett a verseny, amelyen a székelyföldi méhészeknek volt lehetőségük megmérettetni tudásukat. A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete által szervezett versenyre a jelentkezés határideje augusztus 31-én zárul.

Cilip-Szilágyi Dalma-Orsolya
Becsült olvasási idő: 3 perc
Augusztus végéig jelentkezhetnek a méhészek
Fotó: Nektária Székelyföldi Mézverseny/Fb

A Székely Gazdaszervezetek Egye­­­sü­lete a Kovászna és Har­gita megyei, gyergyószéki, udvar­helyi, Nyárád-völgyi és küküllőmenti mé­­hész­­egyesülettel közösen idén már másodszor szervezi meg a Nektária Székelyföldi Mézversenyt, ezúttal Kovászna megyében, Sep­si­szentgyörgyön. Az érzékszervi bírálat kategóriák szerint történik majd, különböző fajtaméz-kategóriákban: akác-, repce-, napraforgó-, hárs-, vi­rág- és egyéb fajtamézek, méz­készítmények. A szakmai bírálat nyil­vános esemény lesz, amely szintén Sepsiszentgyörgyön lesz szeptember 1-én és 2-án. 

Nektária Székelyföldi Mézverseny/Fb
A versenyre kizárólag természetes eredetű, székelyföldi méhészetek által termelt mézekkel lehet ne­vezni augusztus 31-ig, a mintákat pe­dig személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni a következő egye­sületek bármelyikéhez: az er­­dé­­­lyi, Nyá­rád-völ­gyi, kis-kü­küllő­menti, udvarhelyszéki Örvösi Pál Zoltán-, Hargita megyei, gyergyószéki, Kovászna megyei mé­hészegyesülethez, valamint a Bioméz Egyesülethez. A benevezéshez min­­tánként és fajtánként 3 db 0,5 kilo­gramm méz szükséges, eredeti cím­kézett csomagolásban, amelyből egy az érzékszervi zsűrizésre, egy a csúcszsűrizésre, egy pedig ellen­mintaként lesz szükséges. A nevezési díj egy kilogramm mézfajtánként, ezt legkésőbb a versenyre előkészített minták leadásakor kell átadni. Ezek a mézek szolgálnak majd alapul a minták népszerűsítéséhez.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!