Hirdetés

Vezetett, mégis vesztett a Golimpiákosz

Előbb a mérkőzést, majd a büntetőpárbajt is a Brassó megyei kupagyőztes Keresztényfalvi Inter nyerte a Román Kupa regionális szakaszának udvarhelyi mérkőzésén, a Golimpiákosz otthonában. A Hargita megyei kupagyőztes szombaton a Marosvásárhelyi ASA otthonában folytatja.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vezetett, mégis vesztett a Golimpiákosz
Veszélyesebben focizott, de a hajrában alulmaradt a Golimpiákosz Fotó: Hodgyai István

Szerdán elkezdődtek a jövő évi labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának küzdelmei, amelyen a megyei kupasorozatok győztesei indulhattak. A 3-as régió 1. csoportjának első párharcában a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz látta vendégül a Brassói megyei Keresztényfalvi Intert, a Marosvásárhelyi ASA szabadnapos volt.

Az udvarhelyi találkozón a vendégek kezdeti lendülete hamar elfogyott, a Golimpiákosz átvette a kezdeményezést, a 15. percben Jankó Levente révén meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is a hazaiak veszélyeztettek többet, a 37. percben mégis a vendégek találtak be, kiegyenlítve az állást.

A szünet után továbbra is a Golimpiákosz játszott veszélyesebben, több alkalommal is előnybe kerülhetett volna, ám ahogy ilyenkor lenni szokott, a 86. percben ismét a keresztényfalviak találtak be, és végül 2-1-re nyerték a találkozót.

Az új szabályok szerint az eredménytől függetlenül a mérkőzés végén a büntetőpárbajt is lebonyolították, hogyha a későbbiekben egyenlő eredmények születnének. Az első öt rúgás nem hozott döntést, végül az ezt követő harmadik körben a hazaiak hibáztak, az Inter berúgta, így a párbajt is ők nyerték 5-4-re.

A Golimpiákosz szombaton a Marosvásárhelyi ASA vendége lesz, a csoport utolsó párharcát a Keresztényfalvi Inter és a Marosvásárhelyi ASA játssza szerdán, július 19-én.

Labdarúgó Román Kupa, regionális szakasz, 1. csoport, 1. forduló
Székelyudvarhelyi Golimpiákosz – Keresztényfalvi Inter 1-2 (1-1). Gólszerzők: Jankó Levente (15.), illetve Robu Ionut (37.), Musetescu Eduard (86.).
Büntetőpárbaj: 4-5Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!