Hirdetés

Vannak még vágyai Bakó Botondnak

A napokban érkezett a hír, hogy Bakó Botond lett a Nemzeti Kézilabda Akadémia élvonalban szereplő női kézilabdacsapatának vezetőedzője. Nemrég volt lehetősége hazalátogatni, ekkor volt lehetőségünk néhány kérdést feltenni a székelyudvarhelyi szakembernek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vannak még vágyai Bakó Botondnak
Bakó a Székelyudvarhelyi ISK ifjainak tart edzést Fotó: Szász Csaba

Gyorsan zajlik az élet Bakó Botond körül, a székelyudvarhelyi 43 éves szakember idén márciusban csatlakozott a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) edzői stábjához, július 1-jén pedig kiderült, hogy a magyar női kézilabda NB I-ben szereplő NEKA csapatának lett a vezetőedzője. Bakó korábban az Orosháza, a Békés és a Csurgó férfi-, valamint a Szeged, a Békéscsaba, az Alba Fehérvár KC, a Debrecen, legutóbb pedig a Kisvárda női csapatának vezetőedzője volt.
Bakó Lajos magyarországi egyetemi évei után döntött úgy, hogy az anyaországban marad, ott tevékenykedik tovább a kézilabdában, és úgy érzi, jó döntést hozott. Nemrég itthon járt, akkor faggattuk néhány kérdés erejéig.

- Úgy is dönthettem volna, hogy hazaköltözöm, de a pályafutásom jól alakult, továbbra is jó irányba halad, nincs amiért szomorkodnom. Immár a családom is teljes mértékben oda köt, ettől függetlenül nagyon jó érzés hazajönni, várom is mindig ezt a lehetőséget

– fogalmazott Bakó. Elmondta, az utóbbi időben többször is sikerült hazajönnie, bár a múltban voltak olyan évek is, amikor csak egyszer, avagy egyszer sem tudta meglátogatni szülőföldjét. Sőt, amíg amikor párhuzamosan a strandkézilabda szövetségi kapitány posztját is betöltötte, gyakorlatilag lehetetlen volt elszakadnia a munkájától.
Az elmúlt 17 évben kizárólag profi kézilabdacsapatok élén dolgozott, ebből 14 évet az élvonalban, a NEKA-nál végzett munkájáról úgy véli, hogy más szemlélettel kell hozzáállni, mert nem az a feladata, hogy néhány ifi játékost beillesszen egy profi rendszerbe, hanem egy utánpótláskorú bázist, csapatot kell a profi világ irányába nevelnie, orientálnia.

- Itt nevelőmunkát végzünk, nemcsak kézilabdásokat, de egyéneket, karaktereket is nevelünk. Számomra egy magyar nemzeti akadémián dolgozni és megmutatni magad, mindig kihívást jelent, hiszen olyan intézmény, amely egy időben ad lehetőséget a fejlődésre, szemléletváltásra, a tudás átadására, illetve annak bővítésére, nem sok ilyen van Magyarországon

– mondta Bakó.
Vannak még tervei, álmai, nagy vágya például, hogy visszakerüljön oda, ahol korábban már többször is volt: nemzetközi kupacsapat élén dolgozni.

- További vágyam, hogy egyszer valamikor szövetségi kapitány lehessek, ha nem is feltétlenül a magyar kézilabda-válogatott élén

– összegzett Bakó Botond.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!