Hirdetés

Ünnepel a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely

Önkormányzati kezdeményezésre 1998 őszén alakult meg Székelyudvarhely két emblematikus kulturális intézménye, a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely. Közös kiállítással, közös előadással ünneplik meg a születésnapot.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ünnepel a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely
Két év fél évtized tárgyi emlékei. Felidézik a múltat Fotó: Tomcsa Sándor Színház / FB

Hétfőn volt pontosan huszonöt éve, hogy a frissen alakult Tomcsa Sándor Színházban bemutatták az első produkciót, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadást. A hétvégén nyílt meg 25 év két hétben címmel az a jubileumi kiállítás a Művelődési Házban, amelyet a negyedszázados születésnapját ünneplő színház és Néptáncműhely közösen szervezett.

A két és fél évtizedet átölelő, születésnapi emlékkiállításon plakátok, fényképek, jelmezek, kellékek töredékét, emléktárgyak válogatását tekinthetik meg az érdeklődők, november 19-ig. 

A Székelyföldi Stúdióban dokumentumfilm is készült a színház huszonöt évéről, a Felvonásokon át az idő című alkotást pénteken 19 órától vetítik a Művelődési Házban.


Hirdetés

A negyedszázaddal ezelőtt bemutatott első előadás emlékére egy közös nagyszínpadi produkcióval is jelentkezik a két ünneplő társulat: Darvas Benedek és Pintér Béla Parasztoperáját november 23-án mutatják be.
Mindeközben a színház Facebook-oldalán a héten még fut a Tomcsa challenge nevű játék (amelyet egyébként a jubileumi évad minden hónapjában meghirdetnek), amelynek során a nézőket arra kérik, hogy utánozzák le a színház által közzétett előadásfotót. A legélethűbb imitáció készítője kétszemélyes ajándékjegyet nyerhet.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!