Hirdetés

Tucatnyi góllal alázott a Vasas

Porig alázta ellenfelét a Vasas Femina a női labdarúgó 2. Liga vasárnapi, 7. fordulójában. Az udvarhelyi lányok 12-0 arányban hengereltek hazai pályán a FCSB gárdája ellen, betaláltak akcióból, büntetőből, de még szögletből is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tucatnyi góllal alázott a Vasas
Egykapus játék volt, tucatnyi góllal Fotó: Szász Csaba

A bukaresti FCSB látogatott el Udvarhelyre a női labdarúgó 2. Liga 7. játéknapján, a vasárnapi mérkőzésre hazai győzelmet jósolt a papírforma, a bajnokságot vezető Vasas Femina ellenfele idegenben még pontot sem tudott szerezni, a hazai mérkőzéseiből is csak kettőt zárt győzelemmel, azokat is a leggyengébb csapatok ellen.

A vasárnapi találkozón már az első percekben meglátszott a két alakulat közti különbség, a Vasas gyors letámadásokkal és több kapufával is jelezte, hogy nem lesz kegyelem. Aztán jöttek a gólok is, a szünetig ötször volt eredményes a Vágó Attila által irányított gárda. A térfélcsere után további hétszer volt eredményes a Vasas, Horváth Anita csapatkapitány mesterhármasig jutott, a duplázó Godra Anett pedig szögletből szerezte meg a második gólját. Mindeközben a FCSB nemhogy helyzetet nem tudott kialakítani, de még csak kapu felé tartó lövést sem tudtak a saját számlájukra felírni. A tizedik gólnál már a táblák is elfogytak az analóg eredményjelzőn, az állást két külön számlapból tudták csak feltüntetni. A nyitófordulóban a Liceenii Topologtól elszenvedett vereségét követően a Vasas Femina zsinórban a hatodik győzelmét könyvelhette el (hetediket, ha a Brassói Colţea elleni kupagyőzelmet is beleszámítjuk), és továbbra is vezeti a másodosztály 1-es csoportját. Győzelmüket az Vasas-lányok a kórházban gyengélkedő csapatkapitányuknak, Tóth Györgyinek ajánlották.

Női labdarúgó 2. Liga, 7. forduló
Vasas Femina – FCSB 12-0 (5-0) 
Vasas: Rafa – Benczédi, Sinka, Godra, Zănoagă, Szabó, Duda, Horváth, Tóásó, Sólyom, Makeli. (Cserék: Bódi, Bartha, Abbas, Balázs).
Gólszerzők: Szabó (14.), Horváth (16., 29, 71.), Godra (24., 75.), Zănoagă (38.), Maki (54.), Duda (57.), Sólyom (60. – büntetőből, 69.), Benczédi (84.)
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!