Hirdetés

Több ezer liter tiszta víz folyik el Székelyudvarhelyen

Elszakadt a vízvezeték a Győzelem és az Asztalosok utca sarkán Székelyudvarhelyen, ahol kedd este 19 óra óta – ekkor észlelték a rendszer meghibásodását – tör fel és ömlik az utcára a kristálytiszta víz.

Pál Emil
Több ezer liter tiszta víz folyik el Székelyudvarhelyen
Fotó: Hodgyai István

A vízfeltörés a nagy mobilitási projekt egyik munkapontján következett be november 7-én, a kora esti órákban. A felbugyogó víz megfelelő elfolyását az is nehezítette, hogy a felmart aszfalt miatt nem tudott a csatornahálózaton át távozni, ugyanis az aknák szintje az úttest szintjéhez képest magasabban van jelenleg.

Hodgyai István

Mint értesültünk, nem ez az egyetlen hely, ahol a vezeték meghibásodását tapasztalták, ugyanis a Tompa László utcában lassan egy hete, hogy folyóvízben gázolnak az arra járók. A vezetékes víz információink szerint egész éjjel jelentős mennyiségben bugyogott fel a Bethlen negyedben, több ezer liter vizet ontva a felszínre. Hogy ki fog a károk helyreállításáért felelni, még kérdéses, ahogy az is, hogy eddig a két meghibásodási ponton hány köbméter víz folyt el.

Frissítés
Lapunk megkeresésére Zörgő Noémi, a városháza szóvivője elmondta, hogy csőtörések esetében a kár teljes mértékben a felelős szolgáltatót terheli, így az elfolyt vízmennyiség ez esetben is a szolgáltató kárának minősül. Zörgő ugyanakkor hozzátette, értesülése szerint a Győzelem és az Asztalosok utca kereszteződésénél a szolgáltatónak sikerült kijavítani a meghibásodást. A csőtörések kijavításáról, valamint arról, hogy a szolgáltatónak van-e elegendő munkaereje a javítások elvégzésére – mivel főként a bethlenfalvi fővezeték cseréjét végzik – a Harvíz vállalatot is kerestük, egyelőre sikertelenül.

Frissítés 2.
Értesülésünket, hogy a Bethlen negyedi csőtörést sikeresen kijavították, Izsák Attila, a Harvíz Rt. székelyudvarhelyi munkapontjának vezetője is megerősítette. Mint mondta, a törvényszék közelében észlelt meghibásodás kijavítását is megtervezték már, amire várhatóan csütörtökön kerül sor. Izsák ugyanakkor kiemelte, hogy a szolgáltató munkaerejét főként a bethlenfalvi vízvezeték főgerincének cseréjére összpontosítja a szűkös határidők miatt, így csak egyetlen másik csapat tud a hálózat egyéb meghibásodásainak kijavításával foglalkozni. – Mindezek ellenére arra törekszünk, hogy a városlakók minőségi vízellátásban részesüljenek, és ezért amint módunk van rá, meg is tesszük a szükséges lépéseket – tisztázta Izsák.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!