Hirdetés

Területet vásárol az önkormányzat idősotthon építéséhez

A biciklitárolók kiosztásáról szóló szabályzó ugyan lekerült a napirendről a csíkszeredai önkormányzat szerdai közgyűlésén, viszont elfogadták a játékgépeket is üzemeltető vendéglátóipari egységek működésére vonatkozó szigorításokat, egy közel kéthektáros terület megvásárlásáról is döntöttek, amelyre idősotthont építenének.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Területet vásárol az önkormányzat idősotthon építéséhez
Közgyűlés. Szigorították a város kereskedelmi szabályzatát Fotó: László F. Csaba

Lekerült napirendről a csíkszeredai Octavian Goga sétány biciklitárolóinak szabályzójáról szóló határozattervezet a csíkszeredai önkormányzat szerdai közgyűlésén, ugyanis a testület még nem ért egyet abban, hogy digitális felületen vagy hagyományos módon lehessen pályázni. A tervezetet valószínűleg a következő ülésen ismét napirendre tűzik.


Hirdetés

Döntöttek viszont két telek megvásárlásáról az Erdőalja utcában, ahol hosszú távú céljuk egy idősotthon építése. A két terület összesen 17 762 négyzetméter, és áfa nélkül közel 380 ezer lejbe kerül.

A testület elfogadta továbbá az új kereskedelmi szabályzatot, melynek értelmében este 10 után be kell zárni azokat a város területén üzemelő vendéglátó egységeket, ahol játékgépeket is üzemeltetnek.

E vendéglátóipari egységek számát a helyi rendőrséggel fogja ellenőrizni a hivatal. A rendelkezés egyik fontos eleme, hogy a diszkók és éjszakai szórakozóhelyek bejárataihoz kötelező lesz éjjel-nappal látó kamerát kihelyezni.

Arról is határoztak, hogy a gyermekvédelmi rendszerben levő csíkszeredai kiskorúak havi 280 lejes, a bentlakásos rendszerben ellátott, fogyatékkal élő felnőtt személyek pedig havi 330 lej támogatásban részesülnek a szociális igazgatóság részéről.

Korodi Attila polgármester az ipari parkkal kapcsolatban interpellációra válaszolva elmondta: közhasznú kereskedelmi társaság létrehozására készülnek az ipari terület üzemeltetésére. Jelenleg az övezeti rendezési tervet készítik és potenciális befektetőkkel egyeztetnek. A következő 20-30 évben ez a beruházás meg fogja határozni a város ipari fejlesztését – hangoztatta az elöljáró.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!