Hirdetés

Székelylengyelfalvára hívják a családokat

Egész napos adventre hangoló programot kínál a Kerekerdő Waldorf Egyesület, családokat várnak a Székelylengyelfalván található iskolához, ahol közös kézműves-tevékenységbe kapcsolódhatnak be: lesz árnyjáték, jótékonysági koncert, s közben a karácsonyi ajándékokat is be lehet szerezni. A bevételt teljes egészében az új iskola építésére fordítják.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelylengyelfalvára hívják a családokat
Kézműves kincsek születnek. Szívvel készülnek Fotó: Udvarhelyi Waldorf Facebook oldala

Hagyomány már a székelyudvarhelyi waldorfosoknál, hogy a karácsonyi ünnepet megelőzően megszervezik az adventi bazárt.

A szülők, nagyszülők, pedagógusok és a gyerekek ősszel kezdik el a kedves, hasznos, szép tárgyak, finomságok készítését, néhány szülő pedig a program összeállításán dolgozik már egy ideje.

Még az adventi elcsendesülés előtt, holnap, szombaton tehát egy ünnepi találkozásra hívják közösségük tagjait, és minden érdeklődő családot vagy támogatót Székelylengyelfalvára. Az iskola termeiben teaházat rendeznek be, és vásárt, amely egész nap, 10 órától 19:30-ig tart.

Farkas Melánia, a szülői közösség tagja, programfelelős elmondta, hogy minőségi, kézműves-különlegességekkel és sok házi finomsággal készülnek, a kínálatban kozmetikumok, gyertyák, filcállatkák, ékszerek, gyümölcslevek szerepelnek, sok egyéb mellett.


Hirdetés

Kézműves-foglalkozásokat, gyertyaöntést, madárkalács-készítést, mézeskalácssütést, nemezelést, gyapjúangyal-készítést, gyapjúképalkotást lehet kipróbálni, a baba-mama kuckóban lesz bábozás és egyéb játékok.

A Firtosiak (Török Berta, Morvai Feri és lányaik) délelőtt és délután is bemutatják az Ég ígérő fa című árnyjátékot, ehhez előzetesen jegyet kell foglalni.

Délután a székelylengyelfalvi templomban jótékonysági koncertet tartanak, Faluvégi Chripkó Krisztina és Lokodi András előadásában. Az iskola udvarán lovagolni is lehet majd a Kesely lovasudvar jóvoltából, este pedig a tábortüzet gyújtanak, sült almát készítenek a résztvevők.

Farkas Melánia elmondta, hogy az árnyjáték, a koncert, illetve a lovaglás bevételeit a szervezők teljes egészében a Waldorf-mozgalom támogatására, még pontosabban az új iskola építésére ajánlják fel, a bazárból összegyűlt pénz is ezt a célt szolgálja majd.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!