Hirdetés

Repkedtek a szívecskék, sétával kötötték egybe a kiállítás megnyitóját

Idén is megszervezte a Spektrum Fotó Egyesület és a Székelyudvarhelyi Rotary Klub védnöksége a Szívecskék a Természetben című közösségi fotópályázatot. A legjobb képeket vasárnap a Szívek Sétányán tették közszemlére. 

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Repkedtek a szívecskék, sétával kötötték egybe a kiállítás megnyitóját
Fotó: Szívecskék a Természetben/Facebook

A mozgás örömére, illetve a természet és a fotóművészet csodájára hívta fel a figyelmet a szeptember 24-én tartott Szívecskék a Természetben című kiállítás megnyitója. Az idei fotópályázat legjobbnak értékelt alkotásait a Székelyudvarhely és a Szejkefürdő között húzódó, összesen három kilométer hosszúságú Szívek Sétányán állították ki. A megnyitót a szervezők a Szív Világnapjára időzített, az ezen a napon immár hagyományossá vált sétával kötötték össze. A közös sétán az érdeklődők nyugodt tempóban csodálkozhattak rá a város határában látható őszi tájra, valamint a szabadtéri kiállítás darabjaira.

Szívecskék a Természetben/Facebook

A kiállítást előválogatás előzte meg. A közel háromszáz beküldött kép közül a zsűri a legjobb negyvenet választotta ki – ezek kerülhettek kinyomtatott formában a kiállításra. A zsűri tagjai között volt a Rotary Klub részéről Kaján János, az ötletgazda Kiss Éva, a Spektrum Fotó Egyesület két tagja, valamint négy külsős személy. A kiállított képekre a helyszínen is lehetett szavazni, a séta résztvevői kiválaszthatták a számukra legkedvesebb három pályamunkát. Később ez alapján dől majd el, hogy ki lesz a pályázat azon győztese, akinek a fotója leginkább rabul ejtette a közönséget. Egyetlen fődíj lesz, amit a legnépszerűbb fotó készítője nyer meg – egy kétszemélyes wellnesshétvége az egyik négycsillagos szovátai szállodában. Tehát a végeredmény nem szakmai elbírálás alapján születik meg, hanem szubjektív és teljes mértékben szívből jövő vélemények szerint, tájékoztatott Lőrincz L. Lajos fotós, szervező. Az alapötlet szerint a pályázók feladata, hogy megörökítsék a természetben fellelhető szívformákat. A jelentkező fotósok idén is rendkívül változatos formában, illetve módon örökítették meg az általuk felfedezett szívecskéket. A szabadtéri kiállításon főként a természet és tájkép kategóriákból helyeztek ki fotókat, de van köztük az évszakok sokszínűségét, az épületek és kerítések vonalait, valamint az emberi kéz által létrehozott formákat láttató munka is. A szervezők egyedülállónak nevezett kiállítása az egyetlen olyan fotópályázat, amely szoros kapcsolatba állítja a művészetet az egészséges életmóddal.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!