Hirdetés

Pert vesztett a Tymbark gyártója a fogyasztóvédelem ellen

Elvesztette a fogyasztóvédelmi hatóság elleni pert a Tymbark üdítőitalok gyártója, és véglegesen fel kell függesztenie mintegy 700 ezer liternyi üdítőital értékesítését.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Pert vesztett a Tymbark gyártója a fogyasztóvédelem ellen
Fotó: Ion Iordachescu/Facebook

A Prahova Megyei Törvényszék jogerős ítéletéről a dél-munténiai regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője, Ion Iordăchescu számolt be egy keddi Facebook-bejegyzésben. Mint írta, a Tymbark üdítőitalokat gyártó Maspex România Kft.-nél 2022. augusztus 17-én végzett ellenőrzéskor a fogyasztóvédelem megállapította, hogy számottevő mennyiségű üdítőitalt a vonatkozó előírásokat megszegve a cég udvarán, a tűző napon tároltak. Az ellenőrök 30 ezer lej bírságot szabtak ki a vállalatra, és elrendelték 698 940 liter (hozzávetőlegesen 250 ezer euró értékű) üdítőital értékesítésének végleges felfüggesztését.

A gyártó megtámadta a bíróságon az intézkedést. Ebben a perben született most jogerős döntés, így ki kell fizetnie a bírságot és végre kell hajtania az elrendelt intézkedést – idézi Ion Iordăchescut az Agerpres hírügynökség.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!