Hirdetés

Nő az aszfaltozott utak száma

Közel négy kilométer aszfaltúttal gazdagodik Nagy­galambfalva község. A munkálatok már elkezdődtek, és a tervek szerint no­vember végéig befejezik az érintett szakaszok modernizálását.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nő az aszfaltozott utak száma
Fotó: Hadnagy Éva

Sikeresen pályázott Nagy- ­ga­lambfalva község az Anghel Saligny programban, és 4,5 millió lejes támogatást sikerült lehívniuk, amelyből több utcára kerül aszfalt a településen. Gyerkó Levente, a község polgármestere elmondta, a finanszírozási szerződést szeptember elején írták alá a fejlesztési minisztériumban, hétfőn pedig már el is kezdődött a munka, mivel a közbeszerzési eljárást korábban lebonyolították.

– Szeptember 18-án rajtolt a munka, és nagyon bízom benne, hogy november végéig sikerül is befejezni, ha az időjárás is velünk tart

– fejezte ki reményét az elöljáró.
A sikeres pályázatnak köszönhetően aszfaltréteg kerül a Nagygalambfalvát Dobóval összekötő községi útra, a település szélén lévő Sás útjára egészen a vasútig, a várfelei víkendtelep külső és belső szakaszára egyaránt, továbbá az iskolakert melletti útra. A munka a várfelei víkendtelepnél indult hétfőn reggel.

– Összesen 3,8 km hosszúságú aszfaltról van szó és 2,4 km betonsáncról, amely szintén a projekt része. Ez a hosszadalmasabb munka

– jegyezte meg a polgármester.
Elmondta, első lépésként az utak felületének megtisztítása zajlik, majd a szintezés következik, amit a kövezés követ a kialakított szintek szerint. Erre kerül egy ballasztréteg, majd csak ezt követően látnak hozzá a sáncoknak, hogy szintbe kerüljön aszfalttal a födött sáncok teteje. Az említett szakaszok korszerűsítésével tovább nő az aszfalttal borított községi utak száma a településen, Nagygalambfalván egyébként minden utcát aszfalt borít. 
 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!