Hirdetés

Lábbusz: hamarosan újabb „járat” indul Csíkszeredában

Október másodikától ismét lesz Lábbusz/Pedibusz Csíkszeredában. A kezdeményező csíkszeredai polgármesteri hivatal célja, hogy egészséges életmódra biztassa a kisiskolásokat, akik reggelente gyalogosan, felnőtt kíséretében érkezhetnek az iskolába.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lábbusz: hamarosan újabb „járat” indul Csíkszeredában
Archív Fotó: Székelyudvarhelyi Művelődési Ház/Fb

Másodjára indítja Lábbusz programjának újabb „járatát” októberben a csíkszeredai polgármesteri hivatal. Másodikától a tavalyi program szerint és a megszokott megállókban várja a busz a kisiskolásokat, ahonnan felnőtt kíséretében érkeznek meg az iskolába.

– Jelenleg az iskolák vezetőségével és a pedagógusokkal egyeztetünk a gyümölcsöző együttműködés érdekében. A program elengedhetetlen része az intézmények bekapcsolódása, hogy minél több diák csatlakozhasson a Lábbusz Programhoz. Szintén elengedhetetlen részei a programnak az önkéntesek, akik odaadással és kitartással kísérik majd minden reggel a gyermekeket iskolába. Számos helyi vállalat és intézmény csatlakozott tavaly, ami nemcsak a program működését szolgálja, hanem közösségérzetet, a közösségünkért való felelősségtudatot is megerősítette a részt vevő önkéntesekben, gyermekekben és szülőkben egyaránt – mondta Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere. Megjegyezte: az idei tanévben is számítanak az önkéntesekre, akik akár hosszú távon is vállalják a „sofőr” szerepet. – Arra kérjük a helyi vállalkozásokat, intézményeket és a lelkes személyeket, hogy csatlakozzanak a programhoz, tegyenek a közösségért, a jövő generációjáért, és legyenek „sofőrök” – tette hozzá a város alpolgármestere.

A Lábbusszal kapcsolatos további tudnivalók a Lábbusz/Pedibus Facebook-oldalon olvashatók.


Lábbusz-megállók

BRD-gyűjtőpont, Gál Sándor szobor gyűjtőpont, Szabadság tér/Placc-gyűjtőpont, Ifjúsági Park-gyűjtőpont, Bulevard-gyűjtőpont, Napsugár-gyűjtőpont, Fenyő-gyűjtőpontHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!