Hirdetés

Kezdődik a Szülőföldön magyarul program támogatásainak az utalása

Az OTP Bank Románia április 13-án elkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások ütemezett kifizetését. Azok az  igénylők, akik megkapják a pozitív elbírálásról szóló értesítőt, a levélben megadott dátumtól kezdődően vehetik fel a 2021–2022-es tanévre szóló 22 400 forintnak megfelelő 270 lej oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást. A megnövelt értékű, 100 000 forintnak megfelelő támogatás a 2022–2023-as tanévre vonatkozik, és hamarosan igényelhető – tájékoztat közleményében az OTP Bank Románia.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kezdődik a Szülőföldön magyarul program támogatásainak az utalása
Fotó: OTP Bank

Az OTP Bank fiókba csak akkor szükséges befáradni, ha új igénylőről van szó, vagy a levélben a személyes adatok frissítésére, illetve új szerződés aláírására vonatkozó felhívás szerepel. Ellenkező esetben a támogatás gyorsan, egyszerűen és ingyenesen felvehető bármelyik romániai bankautomatából. Az OTP Bank ATM-eknél mindenkor díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen összeget felvenni. 

„Az OTP Bank Románia idén is stratégiai partnerként biztosítja a Szülőföldön magyarul program támogatásainak a kifizetését. Minden család levélben kap tájékoztatást arról, hogy mikor érhető el a 2021–2022-es tanévre vonatkozó 270 lejes támogatás az OTP bankkártyán. Ez az összeg természetesen felhasználható bankkártyás fizetéssel, vagy akár költségmentesen fel is lehet venni az ország bármelyik bankautomatájából. Kizárólag abban az esetben kell befáradni a bankfiókba, ha pár formaságot kell elintézni, de ez nem általános, és erre az értesítő levél külön kitér” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója. 

A 2021–2022-es tanévre szóló 270 lejes támogatás kifizetésének ütemezése a következő 7 hétben történik, az utalásokra mindig a hét utolsó munkanapján kerül sor. Az igénylők az RMPSZ (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által küldött levélből értesülhetnek arról, hogy az ő esetükben pontosan milyen dátumon várható a támogatás jóváírása. 

„Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítő levelet. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljanak irodánkhoz a 0266–244450 telefonszámon. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni” – fűzte hozzá Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora. 

Az idén 136 387 támogatási igénylés érkezett be az RMPSZ-hez a Szülőföldön magyarul program keretében, ebből 131 220 oktatási-nevelési, 5167 pedig hallgatói támogatásra. Az igénylések közül 1659 dosszié hiánypótlásra szorult, kiegészítésük lezárult. Április 11-től meghirdetésre került a Szülőföldön magyarul program 2022–2023-as tanévre szóló felhívása is. Az új pályázati év támogatása 100 000 forintnak megfelelő összeg lesz lejben. Az adatlapokat és igazolásmintákat nemsokára kiosztják a tanintézményeknek, illetve letölthetők lesznek a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!