Hirdetés

Két Teslovan, négy dobogó

A verseny alatt nem, ám az azt megelőző nap keresztbe tett a hazai ralis mezőnynek: a kidőlt fák miatt egy szelektívet törölniük kelett a Nagyszeben Rali szervezőinek. A csíkiak remek hétvégét zártak, hiszen a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros a murva kiírásban a harmadik lett, míg a másodosztályban három dobogós hely is összejött a 16 éves Teslovan Alexandrának.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Két Teslovan, négy dobogó
Látványos a száguldás az éjszakai Șanta gyorson Fotó: Balázs Attila

Az idei román rali­bajnokság első murvás futama nem indult túl jól sem a szervezők, sem pedig a pilóták számára, hiszen a Nagyszeben Rali első szelektívjét törölni kellett. A viadal előtti nap – akárcsak megyénkben – Szeben megyében is gondot okozott a vihar és az esőzés, péntek délig pedig nem sikerült a szervezőknek a Szebenjuharos–Guraró szakaszról eltakarítani a kidőlt fákat. Szombaton pedig a második Resinár szakaszt törölték biztonsági okokból, ugyanis a 15,7 km-es szelektíven csak egy mentőautó tartózkodott, a pilóták pedig tiltakozásképpen nem rajtoltak el.


A Nagyszeben Ralit összetettben Simone Tempestini nyerte két nagyszebeni pilóta, Sebastian Barbu és Raul Badiu (mind Skoda Fabia R5) előtt.

A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros (Ford Fiesta R5) a nyílt versenyt a hatodik helyen zárta, az RC2 géposztályban az ötödik lett a csíki kettős, míg a murva kiírásban összetettben a harmadik helyet szerezték meg.
A másodosztályban Ema­nuel Resiga (Ford Fiesta ST) nyert Florian Nițuradiót megelőzve.

Bravúrosnak mondható a Teslovan A­lex­an­dra és Vlad Terzi páros teljesítménye, hiszen a 16 éves pilóta a másodosztályban és az A csoportban a harmadik, míg az A1 kategóriá­ban az első helyen zárt egy Renault Twingo RS R1 versenygéppel.

Az SSV kategóriában a Biró Antal és Sprencz Tamás páros az első helyen zárt, igaz, a háromból csak két induló fejezte be a viadalt.
A hazai ralibajnokság augusztus 4-én és 5-én a Moldva Bákó Ralival folytatódik.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!