Hirdetés

Jogerősen harminc év börtönre ítélték a caracali rémet

Jogerősen harminc év börtönre ítélte kedden a Craiovai Ítélőtábla a 2019-ben Caracalban eltűnt két lány, Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu megölésével vádolt Gheorghe Dincát.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jogerősen harminc év börtönre ítélték a caracali rémet
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott esetében az ítélőtábla fenntartotta a tavaly szeptemberi alapfokú ítéletben kiszabott harminc év börtönbüntetést. A per másik vádlottjára, Ştefan Risipiţeanura a jogerős ítéletben tizenkét év szabadságvesztést szabtak ki nemi erőszakért. Alapfokon őt hét év szabadságvesztésre ítélték.

Az ügy vádiratát 2020. január 15-én iktatták az Olt Megyei Törvényszéken. Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) állította bíróság elé. Dincát azzal vádolják, hogy caracali otthonában megölte Luiza Melencut és Alexandra Măceşanut. A minősített emberölés mellett kiskorúak sérelmére elkövetett emberkereskedelem, nemi erőszak és holttest meggyalázásának bűntette miatt is felelnie kellett. Risipiţeanut nemi erőszakkal vádolják.

A nyomozás elején Gheorghe Dincă bevallotta, hogy 2019. július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét. Az Országos Törvényszéki Orvostani Intézet (INML) DNS-elemzését követően megállapították, hogy a férfi gazdaságának udvarán talált fémhordóból származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékos valószínűséggel Alexandra Măceşanutól származnak.

Dincă azt is bevallotta, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, a 2019 áprilisában eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére vitte. Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is megvizsgálta, de nem tudta megállapítani, hogy kitől származnak. A vádlott utólag a vallomását megváltoztatta, azt állítva, hogy Melencut elvitték a házából, nem ő ölte meg a lányt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!