Hirdetés

Ma a hőmérséklet elérheti a 37 Celsius-fokot is

Az ország egész területére kiterjedő hőségriasztások lesznek érvényben szerdán Romániában, a hőmérséklet elérheti a 37 Celsius-fokot.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ma a hőmérséklet elérheti a 37 Celsius-fokot is
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű (elsőfokú) hőségriasztást adott ki Körösvidék északi térségeire, Máramarosra, Erdély legnagyobb részére, Moldvára, Munténia keleti felére és Dobrudzsára. Az érintett régiókban a hőmérséklet csúcsértéke 32-35 fok között váltakozik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet, és éjszaka csak 20 fokra hűl le a levegő.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szerdán a Bánságban, Olténiában, Munténia nyugati felében, Körösvidék déli és Erdély délnyugati részében narancssárga jelzésű (másodfokú) hőségriasztás lesz érvényben, a hőmérsékleti értékek jelentősen meg fogják haladni a sokéves átlagot. E szerint nap közben 33-37 fokra melegszik fel a levegő, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet, az éjszakai minimumok pedig meghaladják majd a 20 fokot. A meteorológusok szerint a következő napokban is hőségre lehet számítani az országban – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség egyébként közleményében úgy tájékoztat, szerdán a hőmérséklet 32-25 Celsius-fok között ingadozik a megyében a csúcsidőszakokban, és éjszaka pedig 20 Celsius-fokig hűl le. A vremea.ido.ro tájékoztatása szerint Csíkszeredában délután három órakor lesz szerdán a legnagyobb hőség, 30 Celsius-fokig melegedhet fel az idő, Székelyudvarhelyen pedig szintén így alakulnak a hőmérsékleti értékek. Gyergyószentmiklóson 28 Celsius-fokos maximumot prognosztizálnak.

A tájékoztatás szerint csütörtökön is az ország egész területére kiterjedő hőségriasztások lesznek érvényben Romániában, a hőmérséklet elérheti a 38 Celsius-fokot. A kánikula által érintett megyék: Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Brassó, Buzău, Kolozs, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Hargita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Olt, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Tulcea, Temes, Teleorman, Vâlcea és Vrancea, illetve Bukarest.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!