Hirdetés

Hengerelt Udvarhely a székely futsalderbin

A székelyudvarhelyi futsal két évtizedét összefoglaló Kicsiben nagyok vagyunk! című könyv délutáni bemutatóját követően a Futsal Klub Székelyudvarhely győzelemmel tette sikerekben teljessé a keddi napot, miután a teremlabdarúgó 1. Liga 6. fordulójának zárómérkőzésén 8–1-re győzött a Sepsi SIC vendéglátójaként.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hengerelt Udvarhely a székely futsalderbin
A háromszékiek nem tudták felvenni a versenyt az FK-val Fotó: Hodgyai István

Szinte telt ház előtt mutatták be kedd délután a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében az udvarhelyi futsal két évtizedes történetét összefoglaló Kicsiben nagyok vagyunk! című kiadványt, amelyen jelen volt a Futsal Klub Székelyudvarhely jelenlegi kerete is, nekik azonban még a vége előtt távozniuk kellett, hiszen este 7 órától a városi sportcsarnokban megrendezett székely rangadón kellett helytállniuk az újonc, de a bajnoki tabella második helyén tanyázó Sepsi SIC együttesének vendéglátójaként.

Hodgyai István

Való igaz, hogy a háromszékiek eddig a bajnokság négy leggyengébb együttese ellen tudtak győzni, a Dévai VSK ellen már két góllal kikaptak, a keddi mérkőzésen pedig már az első percekben meglátszott, hogy az udvarhelyiek az esélyesebbek. A jég mégis nehezen tört meg, az FK csak a 13. percben talált be, aztán Bálint a 16. percben büntetőből növelte az előnyt, végül Iszlai a 20. percben állította be a félidei eredményt (3–0).

A térfélcsere után teljesen átvette az irányítást az udvarhelyi gárda, Jakab Zoltán tanítványai már a saját játékukat játszhatták, Kanyó és Bálint dupláival és Iszlai találatával, illetve a Sepsi részéről Szőcs szépítésével végül 8–1 arányú győzelemnek tapsolhatott az udvarhelyi közönség.

Hodgyai István

Így az udvarhelyi teremfoci eddigi két évtizedének megünneplése után az FK egy magabiztos győzelemmel tett arról, hogy legyen miről írni a Kicsiben nagyok vagyunk! című könyv bővített kiadásában is.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 6. forduló
FK Székelyudvarhely – Sepsi SIC 8–1 (3–0)Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!