Hirdetés

Hatalmas lángok és füstfelhő – képeken a csíkszeredai tűzeset

Lángok csaptak fel egy csíkszeredai burgonyaraktárban szerda délután a Vadász utcában. A helyszínre gyorsan kiértek a tűzoltók, és senki sem sérült meg. A lángok több mint 300 négyzetméteren tomboltak. Korodi Attila polgármester délután hat óra után közölte, nincs robbanásveszély, az oltás nehezén ekkor már túl voltak a tűzoltók.

Péter Ágnes
Hatalmas lángok és füstfelhő – képeken a csíkszeredai tűzeset
Fotó: Veres Nándor

Kigyulladt egy burgonyaraktár a Vadász utcában szerda délután. A helyszínre a csíkszeredai hivatásos tűzoltók, illetve a rohammentő-szolgálat (SMURD) szálltak ki. Kezdetben a tetőzeten mintegy 50-100 négyzetméteren terjedtek a lángok – tájékoztatott Andreea Mirică, a Hargita megyei tűzoltóság helyettes szóvivője, később a tűz már 300 négyzetméteres területet érintett egy csarnokban, amelyben burgonyát és faanyagot tároltak.

Veres Nándor

A Vadász utcáról szemmel látható volt, hogy a tűz gyorsan átterjedt egy másik épületre is, ekkor a lángok már hatalmasak voltak, és a hatóságok elküldték a tűz közeléből a bámészkodókat.

A Vadász utcai lakók elmondása szerint szerda délután hatalmas füstre lettek figyelmesek, amely teljesen belepte a környéket. Sokan összegyűltek az utcán, hogy fotókat, videókat készítsenek, de a környéken lakók nem estek pánikba.  

Veres Nándor

A helyszínre öt óra körül kiérkeztek a madéfalvi és csíkcsicsói önkéntes tűzoltók is, valamint a székelyudvarhelyi tűzoltóság segítségét is kérték. Később a csíkszentkirályi és csíkszentimrei tűzoltókat is riasztották, hogy segítsenek az oltásban. A lakókat Ro-Alert-üzenetben figyelmeztették a veszélyre, és Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a közösségi médián keresztül, élő bejelentkezésben közölte, hogy nincs robbanásveszély, noha a raktárban tároltak műtrágyát is. Délután hat óra után a nehezén már túl voltak a tűzoltók. 

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!