Hirdetés

Figyelmeztető sztrájkot tartottak

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak szerda reggel a munkaügyi minisztériumi szakszervezeti szövetség tagszervezeteinek tagjai a munkakörülményekkel és bérezéssel kapcsolatos elégedetlenségeik miatt.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Figyelmeztető sztrájkot tartottak
Elégedetlenség. Illusztráció Fotó: Munkaügyi minisztériumi szakszervezeti szövetség

Az Agerpres hírügynökség által idézett közleményükben a szakszervezetek figyelmeztetnek, hogy ha a kormány nem teljesíti követeléseiket, november 27-én általános sztrájkba lépnek, és a szóban forgó intézmények mindegyikében le fog állni határozatlan időre a tevékenység.

Mint leszögezték, kénytelenek tiltakozásokhoz folyamodni, mert bár több ízben is próbálták felhívni a politikai osztály figyelmét a munkakörülményeikkel, a személyzethiánnyal, a méltánytalan bérezéssel és a kifizetetlen túlórákkal kapcsolatos problémáikra, ezek megoldatlanok maradtak.

„Tagjaink szükségesnek tartották, hogy a tiltakozásnak eme formájához folyamodjanak, hogy felhívják a figyelmet azokra a problémákra, amelyeket többször is közöltek a politikai osztállyal, és amelyek továbbra is megoldatlanok. A politikai osztály figyelmen kívül hagyta és továbbra is figyelmen kívül hagyja az általunk feltárt valóságot” – olvasható a szakszervezeti szövetség közleményében.


HirdetésHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!