Hirdetés

Feltérképezik és megfigyelik a zöldövezeteket

Csíkszereda faállámonyának feltérképezését szolgálja az a mobil alkalmazás, amelyet kedden mutattak be a megyeszékhelyen, Korodi Attila polgármester irodájában. Ezen kívül önkéntességre ösztönző pályázatokról is beszámoltak.

Vlaicu Lajos
Feltérképezik és megfigyelik a zöldövezeteket
Bemutatták a zöldövezetet feltérképező alkalmazást Fotó: Vlaicu Lajos

A sajtótájékoztatón elhangzott: a famegfigyelő (TRESS) applikációt az idén indították el. A projekt Csíkszereda faállományának feltérképezését szolgálta. Célja a lakosságra veszélyes fák kivágása, illetve az egészséges fákra való odafigyelés – számolt be Magyarosi Károly arborista, aki a terepmunka java részét végezte. Összesen ötszáz fát mértek fel a város területén.

Imecs István, a Project Bag Egyesület alelnöke, a famegfigyelő-applikáció műszaki működéséről számolt be részletesen, majd elmondta: az applikáció célja a megfigyelés, tájékoztatás és tanítás. Megjegyezte: a projektben több civil szervezettel közösen vesznek részt.

Korodi Attila, megköszönte a projektet gyakorlatba ületető csapatnak a nyár kezdetétől végzett munkáját.

– Bízom az együttműködés pozitív hatásaiban, a város zöldövezetének védelme érdekében. Az elvégzett munka lehetővé teszi számunkra is, hogy pontos képet kapjuk a fák állapotáról, és hogyha kell, időben be tudjunk avatkozni – mondta Korodi.

A sajtótájékoztatón ugyanakkor bejelentették: a Project Bag Egyesülettel, a Hangya sulival és a Vox Iuventutis Alapítvánnyal közösen hamarosan elindítják a VoLong elnevezésű programot is, amellyel a fiatalok önkénteskedési kedvét szeretnék növelni. A projektben hangsulyos szerepet kapnak az az önkéntesek, a civil szervezetek, valamint a gazdasági szereplők – azaz a cégek – számoltak be a pályázat készítői.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!