Hirdetés

Erősödik a népies, hagyományos vonal

Közel ötven kiállító és több mint ezer érdeklődő vett részt a kilencedik alkalommal megszervezett esküvői kiállításon Csíkszeredában, a Fenyő Hotelben, szombaton. Az egész napos eseményen egy különleges, népies vonalú esküvőiruha-kollekciót is bemutattak.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Erősödik a népies, hagyományos vonal
Azokat is megszólították, akikben erős a nemzeti identitás érzése Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai Fenyő Hotel adott otthont a kilencedik alkalommal megszervezett esküvői kiállítás és vásárnak szombaton, melynek célja az volt, hogy az ifjú pároknak segítsenek eligazodni a szervezésben, megtalálni a tökéletes megoldásokat és legjobb szolgáltatókat, hogy az esküvők igazán különlegesek és emlékezetesek lehessenek. Az egész napos nyílt eseményen az esküvőre készülő párokat, örömszülőket, vőfélyeket, násznagyokat, koszorúslányokat és az esküvőszervezésben érdekelteket egyaránt szívesen látták.

László F. Csaba
A rendezvényen, amelyre közel ötven kiállító érkezett a megye több pontjáról, bemutatták a 2024-es év esküvői trendjeit és újdonságait is. Szakmai besorolás szerint voltak esküvői helyszíneket bemutatók, menyasszonyi- és vőlegényruha-kölcsönzők, kézműves cipőkészítők, fotósok, videósok, fotódobozt, szelfivideót, nehézfüstöt és beltéri tűzijátékot szolgáltatók, meghívótervezők, dekorációval, illetve köszönőajándékokkal foglalkozó vállalkozások, éttermek, cukrászdák, borászatok, ital- és koktélbárok, kézművescsokoládé- és gyertyakészítők, női és férfi szépségszalonok, ékszerészetek és még LED-táncparkettet bérbeadók is. A nap folyamán leány- és legénybúcsúra megfelelő programokat is bemutattak, a Fenyő Spa Baliról érkezett terapeutái a keleti masszázsok varázslatos világába kalauzolták az érdeklődőket, a férfiak pedig a helyszínen kipróbálhatták a sportautók vezetésének élményét egy 3D-s versenyautó-szimulátorban.


Kérdésünkre a desszertbárokat bemutató cukrászdák képviselői és egyéb köszönőajándékokat kínáló személyek elmondták, az utóbbi években a hagyományos, különféle süteményeket tartalmazó ajándékdoboz helyett sokan megszemélyesített mézeskalácsot vagy más, az ünneplő közösséget a nagy napra emlékeztető ajándékot választanak, mint fürdősó, gyertya, teafű. Az ékszerészetek szakembereivel beszélgetve megtudtuk, hogy manapság a legtöbben modern, kombinált ötvözetű gyűrűket keresnek, az egyszerű, hagyományos karikagyűrűket pedig sokan egy-egy gyémánttal teszik személyesebbé. 

László F. Csaba
A nap folyamán a színpadon színvonalas, szórakoztató kísérőprogramok zajlottak, Günther Ottó közreműködésével interaktív beszélgetéseket hallhattunk esküvői trendekről és irányzatokról. Az aktuális sminktrendekről az Emőke Beauty Zone szakemberei, a férfi haj- és szakállápolás aktualitásairól pedig a Barber House borbélyai beszéltek. A salsa és bachata, illetve népi, hagyományos nyitótánc lehetőségét és szépségét profi táncosok mutatták be, majd a Fortepiano Kvartett vonósnégyes koncertezett, akik klasszikus, valamint sláger- és filmzenével szórakoztatták a közönséget.


Természetesen a hagyományos ruhabemutatók sem maradtak el, az érdeklődők megcsodálhatták a Viktoria Marriage 2024-es menyasszonyiruha-kollekcióját és az Elisabeth Divatház vőlegényruháit. A Viktoria Marriage esküvőiruha-szalon tervezői idén egy különleges bemutatóval is készültek, egy saját tervezésű kollekcióval azokat szólítják meg, akikben erős a nemzeti identitás érzése és akik szívesen viselnének népies öltözetet életük legszebb napján.

László F. Csaba
Tódor Etelka, a Fenyő Hotel ügyvezető igazgatója elmondta: igyekeztek az idei esküvői kiállítás és vásáron a hagyományos, népies vonalat is bemutatni a ruhák és a nyitótánc terén, mivel úgy látja, hogy az elmúlt években erősödik ez a vonal, egyre több fiatal jár táncházba, örvendetes, hogy így igyekeznek visszanyúlni a hagyományokhoz. A nap során az előző éveknél is színvonalasabb programokkal készültek, az esemény több mint ezer látogatót vonzott.
Érdeklődésünkre, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül egy esküvő megszervezése 2024-ben, Tódor Etelka kifejtette: nehéz meghatározni, hiszen ez függ a házasulandó pár igényeitől, a helyszínválasztástól, a menüsor alkotóelemeitől, a desszertbár méretétől és kínálatától, a dekorációk és virágok mennyiségétől, a menyasszony által választott ruha és cipő árától, az extra szolgáltatások, mint például a fotódoboz, szelfivideó, nehézfüst igénybevételétől és még sok más összetevőtől. Az esküvői kiállítás és vásár egyik célja éppen az volt, hogy az érdeklődők minél több szolgáltatót megismerjenek, tanulmányozhassák a kínálatot és az árakat, hogy mindenki beleférjen a saját maga által meghatározott keretbe, közben minden olyan legyen a nagy napon, ahogy elképzelte.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!