Hirdetés

Lelkes céllövők

Nagyszabású íjászverseny zajlott az elmúlt hétvégén a Csíkszentkirályhoz tartozó Kövesdomb nevű erdei tisztáson, ahol összesen 65 résztvevő mérte össze tudását, legtöbben a Szirtisas Íjász Klub színeiben versenyeztek. Jövőre hagyományt teremtenének.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 5 perc
Lelkes céllövők
Fotó: Vlaicu Lajos

A  legtöbben a Szirtisas Íjász Klub színeiben versenyeztek, mintegy 33 személy, ezek közül kilencen a sófalvi anyaklubtól, huszonnégyen pedig a csíki klubtól voltak. Russu Bors Tibor, a Szirtisas Íjász Klub versenyzője, a rendezvény egyik főszervezője kiemelte: itt volt a Marosszéki Íjászok Klubtól öt személy, a Kárpátok Őrzői Baróti Klubtól szintén öten, az Udvarhelyszéki Íjászok Klubtól négy személy, a Csíkszeredai Tokukai Klubtól hatan, illetve ezenkívül néhányan barcasági és szebeni kluboktól. A festői helyszínen megszervezett versenyen kisgyerekek és idősebbek, férfiak és nők vegyes csapatokban célozták a különböző, viaszból készült állatokat. A verseny kiváló hangulatban zajlott, ahol különböző nehézségi szögekből és távról kellett eltalálni a célpontokat, meghatározott ponton.

– A csíki Szirtisas történetéről annyit, hogy néhány személy már korábban is járt a sófalvi klubba, velük edzettek és versenyre jártak, de a nagy távolság miatt nehéz volt kapcsolatot tartani, így jött az ötlet, hogy Csíkban is alakuljon egy csoport. Székely Ernővel, Csíkszentkirály polgármesterével egyeztettünk, aki nyitott volt a téma iránt és felajánlotta bérmentesen a sportcsarnokot, így került ide a csíki szekció, én személy szerint a tavaly augusztus 20. körül egy bemutató alkalmával találkoztam velük – mondta Russu Tibor. Hozzátette: az első hivatalos edzésük pont egy éve, szeptemberben volt. Az íjászklub tagjai hetente kétszer járnak edzésre, ahova 15-25 személy jár közös szenvedélyének hódolni.

– Mindemellett rendszeresen járunk versenyekre, igaz, hogy kezdők vagyunk, de ebben az évben már több mint tizenhárom versenyen voltunk, ahol gyakorlatilag versenyenként a legnagyobb létszámban megjelenő klub vagyunk, és nagyon sok érmet hozunk el – hívta fel a figyelmet az egyik helyi szervező. Russu Bors Tibor hangsúlyozta, ez a verseny volt az első, amit itt Csíkban szerveztek, de terve szerint évente meg fogják szervezni.

 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!