Hirdetés

Útjavítás és járdaépítés Zsögödben

A napokban kezdték a csíkszeredai Zsögöd utca alsó szakaszának javítását. Jelenleg az esővíz-elvezető csatornákat fektetik le, majd az út aszfaltozása és a járdaépítés következik. A közlekedést a munkagépek tevékenysége nehezíti. A munkálatok addig zajlanak, amíg az időjárás engedi.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Útjavítás és járdaépítés Zsögödben
Dolgoznak a Zsögöd utcában. Ráfért a javítás Fotó: László F. Csaba

Október 30-án jelentek meg az első munkagépek a me­gye­szék­hely zsögödi városrészében, és kezdték meg a Zsö­göd utca alsó szakaszának felújítását. Első körben az elavult vízelvezető csatornát cserélik ki, és az ehhez szükséges hálózatbővítést is elvégzik.

– A Kútpatak utca felől a Fitód-patak medrébe új csövek lefektetésével fogják elvezetni az esővizet, a nemrég lekövezett földút feltört szakaszát pedig újrakavicsozzák

– jelezte lapunknak Bors Béla alpolgármester, megjegyezve, hogy a többi mellékutca bejáratánál is közlekedési gondokat okoz a csövek lefektetéséhez nélkülözhetetlen árokásás, viszont a munkálatok végeztével korszerű infrastruktúrával gazdagodnak a helyiek.


Hirdetés

Az elöljáró hangsúlyozta: a jelenleg zajló munkálatok az ottlakóknak pillanatnyilag némi kellemetlenséggel járnak ugyan, de megéri a türelem, mert a munka végeztével teljesen megújul az útszakasz. Az esővízelvezetést korszerűsítik, járdát építenek az út mellett, és a megrongálódott aszfalburkolat helyére új aszfaltréteg kerül. 
Az alpolgármester a Kútpatak utcával kapcsolatban megjegyezte még, hogy az ott található fahídon idén sajnos nem fognak tudni karbantartási javításokat végezni.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!