Hirdetés

Útépítést finanszíroznak és digitális ügyfélkaput hoznak létre

Megyei utak építését finanszírozzák a megyei önkormányzat hitelkeretéből, illetve digitális ügyfélkaput hoznak létre a megyeházán, erről döntött a megyét vezető testület a pénteki, soron kívüli közgyűlésén – közölte lapunkkal Hargita Megye Tanácsa.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Útépítést finanszíroznak és digitális ügyfélkaput hoznak létre
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény Borboly Csaba megyeelnököt idézi, aki elmondta: a megyei tanács 50 millió lejes hitelkeretéből 20 millió lejt hagytak jóvá számlák kifizetésére. Az elöljáró hozzátette: a finanszírozás a megye mindhárom térségét érinti, a Gyergyóditró–Gyergyótölgyes, az úzvölgyi út, illetve az Énlaka és a Siklód felé vezető utak munkálatainak számláit törlesztik a fent említett összegből.

Az online megtartott megyei közgyűlés másik napirendi pontja a DIGIT HR projektről szólt, amelynek célja a digitális Hargita megye kialakítása. A közlemény szerint Szőcs István, a megyei tanács humánerőforrás- és kommunikációs igazgatóságának ügyvezető igazgatója ismertette: a határozat arról szól, hogy a digitális ügyfélkapu kivitelezési szerződését meghosszabbítják december 29-ig. Erre azért volt szükség, mert elhúzódott a közbeszerzési eljárás, számolt be az igazgató, de az elkövetkező napokban megkötik a kivitelezési szerződést.

A tanácsülés megtekinthető a megyei önkormányzat közösségi oldalán.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!