Hirdetés

Új festékréteg a megyeközpont utcabútorain 

Lefestették a csíkszeredai városközpont utcabútorzatát csütörtökön az önkormányzat alkalmazottai, képviselői, elöljárói. Megtudtuk: a város szívében szervezett Zöld nap alkalmából a városháza munkatársai közül összesen nyolcvanöten vettek részt a csapatépítő akcióban, amit a hivatal az elkövetkező években is megkíván szervezni.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új festékréteg a megyeközpont utcabútorain 
Csapatépítő festés. A köztereket szépítik az önkormányzat munkatársai Fotó: Létai Tibor

Megbolydult az élet csütörtök délelőtt Csíkszereda központjában. Nemcsak az ügyes-bajos dolgaikat intéző emberek, kutyasétáltatók, ilyen-olyan okból szabadidejüket töltők jöttek-mentek, tevékenykedtek, hanem a városháza alkalmazottai, képviselői, elöljárói is ellepték a köztereket ecsettel, festékesdobozokkal felszerelkezve. Céljuk pedig nem más volt, mint hogy felújítsák, új festékréteggel lássák el a meglehetősen megkopott utcabútorzatot. A szorgos kezek gyorsan haladtak a munkával, egyre-másra szépültek meg a megkopott padok, fakordonok és szemeteskukák fa vázai. 

Létai Tibor
Esztétikai beavatkozás. A szemnek is kellemesebb látványt nyújtanak a gondozott köztéri létesítmények


A központi parkban futottunk össze Sógor Enikő alpolgármesterrel, aki másodmagával éppen a gyerekzsivajtól hangos játszótér kerítésénél tevékenykedett, a gerendázat egy része már új fényében pompázott. Érdeklődésünkre elmondta: a központi parkban, a Szabadság téren, a Promenádon és a Mikó-vár előtt zajló akciónak több célja van. Egyrészt

a városházi alkalmazottaknak jó csapatépítő tevékenység.

Nem kötelező, valamennyi iroda eldönthette, hogy hányan jönnek, és a városközpont melyik részében vállalnak munkát. Másrészt

felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy vigyázzanak az utcabútorzatra, és tudatosabban használják ezeket az eszközöket.

Az elöljáró megjegyezte: jó lenne civil szervezetekkel is közös akciót szervezni, többen jelezték már, hogy jönnének, de a mostani – Bors Béla alpolgármester szervezésében zajló tevékenység – kimondottan arról szól, hogy a városháza alkalmazottai kétkezi munkával is tesznek valamit a városért.

– Talán ezzel jobban átérezzük azt, hogy a városért dolgozunk – fogalmazott az alpolgármester. Megtudtuk, akadtak olyan járókelők, akik

szabadtéri fogadóórának is kihasználták a helyzetet, többen gratuláltak, közérdekű kérdésekről érdeklődtek a tevékeny elöljáróknál. 


Kettős célja van a Zöld napnak nevezett eseménynek – erősítette meg érdeklődésünkre Korodi Attila polgármester.

– Segítünk a csíkszeredai városi kertészet rendkívül lelkes munkatársainak, úgy, hogy kijövünk a térre az irodáinkból mi is, hogy úgymond kertészeti munkásokként lefessük az utcai bútorzatot. Ez jó csapatépítő nap is. Ugyanakkor rájöttünk arra, hogy nem a patakmeder-tisztítást kell elvégezzük – azt most már a helyi rendőrséggel közösen kordában tudjuk tartani, mert kevesebb az elhagyott hulladék –, hanem gyakorlatilag mi azokat a közterületi bútorzatot tesszük rendbe vagy festjük le, amiért dolgozunk a város szívében – fejtette ki a polgármester.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!