Hirdetés

Udvarhelyi zenekar vitte el a pálmát

Remek koncertekkel, többek között a Hiperkarma fellépésével zárult a 11. Siculus Fesztivál. Az idei zenei tehetségkutatón tíz feltörekvő együttes állt zsűri elé. A díjakat vasárnap este adták át.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhelyi zenekar vitte el a pálmát
Színpadon a 6 Chapter. Profikat túlszárnyaló koncert Fotó: Siculus Fesztivál/FB

A Siculus Fesztivál zárónapján, vasárnap zsúfolásig megtöltötte a közönség az udvarhelyi sétateret, ahol az utolsó két benevező együttes színpadra lépése után meghallgathatták a zsűri észrevételeit. Egyébként az elmúlt hét során nem kevesebb mint tíz koncerttel léptek színpadra az udvarhelyi tehetségkutató fesztivál ifjú jelentkezői. A zsűri a Rius & Band, a Dissorder, a Szakács Erika Quartet, a 6 Chapter, az Iskarioth, Boczog Botond és zenekara, a Stonecrops, Szolga Barbi és zenekara, a Mystic Route és az Instantén produkcióit pontozhatta. A zsűri elnöke, Zilahi Csaba rádiós műsorvezető mellett Boros Zoltán televíziós szakember, zeneszerző és Demeter Szilárd, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója tiszteletbeli elnökként foglaltak helyet az elbírálóbizottság soraiban. A zsűri további tagjai Virányi Attila, Szakadáti Mátyás, Orosz-Pál Levente és Balázs Imre József voltak. Az elbírálás során a zeneszerzési szempontokra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, a zsűri ugyanakkor odafigyelt a dalok előadásmódjára, illetve a dalszöveg mondanivalójára is.

Az egyénileg és csapatban előadott zeneszámok is óriási sikernek örvendtek,

a közönség mindannyiszor nagy tapssal jutalmazta a versenyzőket, akár saját dalt, akár feldolgozást adtak elő a színpadon.

A díjátadó gála után a fesztiválnyertes együttes koncertezett, ráadásként fellépett a Hiperkarma. A Siculus Fesztivál fődíja ezer euró volt, továbbá kiosztottak négy Siculus-díjat és egy közönségdíjat is. Ezek mindegyike egyenként ötszáz euróval gazdagította a legjobban teljesítő zenekarokat.

A fődíjat a 6 Chapter zenekar vehette át, a közönségdíjat Szolga Barbi és zenekara vihette haza.

A zsűri Siculus-díjban részesítette a Rius & Band zenekart, a Dissordert, a Szakács Erika Quartet elnevezésű formációt, valamint Szolga Barbit és zenekarát.

A nyertesek a pénzdíjat kizárólag stúdiófelvételek elkészítésére fordíthatják.

A tizenegyedik ízben megszervezett tehetségkutató idén sem egy olyan verseny volt, ahol a részvevők számára a győzelem lett volna a legfontosabb szempont, hanem inkább a zenélés öröme és az új élmények átélése volt a lényeg – legalábbis így vélekedtek a díjátadón a fellépők. Egyikük megjegyezte: idén is bebizonyosodott, hogy a zene összeköti az ifjúságot, és az elszánt munka mindig kifizetődik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!