Hirdetés

Titkos szavazással döntenek a tagokról 

Az RMDSZ Csíkszereda Városi Szervezetének tisztújító közgyűlését február 27-én, 17 órai kezdettel tartják, a csíkszeredai Művészetek Házában. Titkos szavazással döntik el a városi elnök és a VKT-tagok személyét. VKT-tagok esetében a szavazólapon a közgyűlésen részt vevő, regisztrált tagok legtöbb 29 személyre szavaznak – áll az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének közleményében. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Titkos szavazással döntenek a tagokról 
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A tisztújító közgyűlésen részt vehetnek azok a csíkszeredaiak, akik tagsági jogukat szeretnék gyakorolni, ennek érdekében regisztrálnak a helyszínen a személyigazolvány szerinti adataik és elérhetőségük megadásával.
A regisztráció a helyszínen történik 16.30–17.30 óra között. A szavazás a szavazatszámláló bizottság megválasztását követően kezdődik el. Titkos szavazás formájában választják meg a városi elnököt és a Városi Küldöttek Tanácsa (VKT) tagjait. VKT-tagok esetében a szavazólapon a közgyűlésen részt vevő, regisztrált tagok legtöbb 29 személyre szavaznak. Az a szavazólap érvényes, amelyen legtöbb 29 személy neve mellett van X. A szavazás lezárását a helyben megválasztott szavazatszámláló bizottság jelenti be. A szavazatok megszámolása helyben történik, az eredményt online felületeken is közzéteszik.         
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!