Hirdetés

Taskentben lépett fel az Ineffable együttes

Taskentben, Üzbegisztán fővárosában koncertezett május 12-én este az Ineffable együttes, a romániai nagykövetség és a Román Kulturális Intézet támogatásával – közölte kedden lapunkkal a zenekar.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Taskentben lépett fel az Ineffable együttes
A taskenti fellépés Fotó: Ineffable együttes

Mint részletezték: az eseményt a VII. Nemzetközi Dzsesszfesztivál keretében rendezték meg Üzbegisztánban. A fesztivált az Üzbegisztáni Művészet és Kultúra Alapítványa szervezte, az UNESCO irodája (Taskent) támogatásával és az üzbegisztáni akkreditált nagykövetségek segítségével. Románia először vett részt ezen a fesztiválon. A fesztivál idei kiadása olyan neves zenészeket és zenekarokat hozott össze, mint Gregory Porter, Al Di Meola, Take 6, De-Phazz, China Moses vagy a Moonlight Gang. 

Ineffable együttes
A közlemény szerint az Ineffable együttes koncertje nagy nézőközönség előtt zajlott. Az esemény kezdetén a romániai nagykövet, Daniel Cristian Ciobanu beszédet mondott, amelyben kiemelte Románia részvételének fontosságát az üzbegisztáni Nemzetközi Dzsesszfesztiválon, és üdvözölte az Ineffable együttest Taskentbe érkezése alkalmával. 

Ineffable együttes
Mint írták: a közönség nagy melegséggel fogadta az együttest. A koncert programjában szerepeltek az együttes első két albumának kompozíciói, valamint egy dal az új albumukról, amely a közeljövőben jelenik meg. A koncertet állófogadás követte, amit a román nagykövetség szervezett az Üzbegisztán Nemzetközi Fórum Palotájában.

Ineffable együttes

Az eseményen helyi tisztségviselők, külföldi nagykövetek, kulturális és zenei személyiségek, a helyi média képviselői és a helyi román közösség tagjai vettek részt. A romániai nagykövet gratulált az Ineffable együttesnek, és kiemelte, hogy a közönség nagyon pozitívan fogadta a fellépésüket, a diplomata igazi sikernek nevezte a koncertet – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!