Hirdetés

Szentábrahám község és a megyei önkormányzat közösen járdát épít a faluban

2012 után ismét Szentábrahám községben ülésezett Hargita Megye Tanácsa. Eredményes és egyhangú döntések születtek, többek között a község számára fontos két beruházás is zöld utat kapott.

Hadnagy Éva
Szentábrahám község és a megyei önkormányzat közösen járdát épít a faluban
Kihelyezett ülés. Egyhangú döntések Fotó: Hadnagy Éva

A kihelyezett megyei tanácsülések fő célja, hogy az adott közösségek betekintést nyerhessenek a megyei önkormányzat munkájába, illetve hogy a tanácsosok is eljussanak a megyének azokra a részeire, ahol esetleg még nem jártak.


Hirdetés

Ezúttal azonban azért is esett Szentábrahámra a döntés, hogy a megyei tanácsülés helyszínéül szolgáljon, mert a községet érintő fontos fejlesztések is napirendre kerültek. Elfogadták többek között azt a partnerséget, amelynek köszönhetően Szentábrahám község és a megyei önkormányzat közösen egy kilométeres járdát épít a faluban, továbbá a Gagyban lévő, 136-os községi utat is felújítják, ezzel az ott élők és arra járók közlekedését és mindennapjait könnyítve meg. Mindkét beruházás évek óta húzódik, így a határozattervezetek elfogadásával a község lakóinak régi vágyuk teljesül.

A szomszédos Siménfalva község számára is kedvező döntés született a tanácsülésen, Székelyszentmihály és Bencéd vízellátásáról határoztak, vagyis a települések bekerülnek Hargita Megye Tanácsa Kisvíz programjába, és ennek köszönhetően épülhet ki az ivóvízellátást biztosító vezeték. Ez is egy rég várt beruházás, amelynek köszönhetően hatszáz ember mindennapjai válnak könnyebbé.

Mindezek mellett pályázati programokról is határoztak a tanácsosok: elfogadták az egyháztámogatási rendszert, a műemlékvédelmi programot, 2,6 millió lejes keretösszeggel, amelynek köszönhetően a megyebeli egyházközségeknek a legnagyobb támogatást tudják nyújtani, de a gyermekvédelmi rendszer által meghirdetett öt pályázati kiírást is jóváhagyták. Az elmúlt két év munkájának eredményeként meghirdették a roma közösségek számára azt a kulturális tevékenységeket támogató programot, amelyre nagy volt a várakozás, és amelyre nincs sok példa az országban.

Simó Dezső Szabolcs polgármester elmondta, megtisztelő a község számára, hogy házigazdái lehettek az eseménynek, megmutathatták magukat, és bízik benne, hogy jó hírét is viszik közösségüknek a jelenlévők.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!