Hirdetés

Székelyföldi lányok a válogatottakban

Pénteken és szeptember 26-án játssza első mérkőzéseit az idén startoló női Nemzetek Ligája küzdelmeiben a román felnőtt női labdarúgó-válogatott. A válogatott tagja Herczeg Andrea, az FK Csík­sze­re­da kö­zép­pá­lyása is.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Székelyföldi lányok a válogatottakban
Herczeg Andrea 15 éves kora óta felnőtt válogatott Fotó: FRF

Pénteken kezdi meg szereplését a román felnőtt női lab­darúgó-válogatott az Európai Labda­rúgó-szövetség (UEFA) új sorozatában, a Nemzetek Ligájában. A válogatott a B ligába kapott besorolást, a B2 csoportban fog küzdeni Finnország, Szlovákia és Hor­vát­or­szág együttesével. Az első találkozót Horvátországgal játssza Cristian Dulca szövetségi kapitány együttese, hazai pályán pedig kedden mutatkoznak be a lányok, az Arcul de Triumf Stadionban.
A válogatott tagja az FK Csík­sze­reda középpályása, Her­czeg Andrea is, aki több mint ötven alkalommal öltötte már magára a román mezt 
A középpályás lapunknak elmondta, hogy a szokásos rutin szerint készül együtt a csapattal, ám mindig különleges érzés számára a válogatottban szerepelni.

– Nagy megtiszteltetés, hogy képviselhetem az országot nemzetközi szinten. Mindig örömmel fogadtam a meghívót, és szívesen jöttem a válogatotthoz. Így van ez most is, amikor az FK Csíkszereda játékosaként tehetem ezt meg

– fogalmazott Herczeg Andrea.
A csapat tegnap kelt útra, és pénteken 21.15-től lép pályára Varasdon, az NK Varaždin stadionjában. A mérkőzést élőben közvetítik a frf.tv oldalon.

Behívót kaptak

A női utánpótlás-válogatottak is pályára lépnek a napokban. Az U19-es korosztály a bulgáriai Ruseben edzőtáborozik szeptember 16-tól 24-ig, és két edzőmeccset játszanak a házigazda bolgár csapattal: pénteken 15.30-tól, illetve vasárnap 11 órától. A csapat tagja az FK Csíkszereda kapusa, Tankó Réka, valamint a Székelyudvarhelyi Vasas Femina támadója, Sólyom Henrietta is.
Az U17-es válogatott szep­tem­ber 16-án kezdte meg és vasárnap zárja gyulafehérvári edzőtáborát. A csapat barátságos meccsen pénteken és vasárnap Bosznia-Hercegovina válogatottját fogadja. Balog Boglárka a kapuban, Szőke Eszter a középpályán segítheti a román csapatot, mindketten az FK Csíkszereda tehetségei.
Keddtől az U15-ös román válogatott részt vesz az UEFA Development Tour-on, amelyet Észak-Macedóniá­ban, Szkopjéban rendeznek október 1-jéig. Az Aurora Ungureanu által készített romániai csapat barátságos mérkőzést is vív Törökország, Észtország és Észak-Macedónia válogatottja ellen. A román válogatottban két FK Csíkszereda-játékost találunk, Trinfuj Boglárkát és Nombot Annabelle-t.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!