Hirdetés

Szabadidőközpontot avattak Tusnádfürdőn

Megnyitották Tusnádfürdőn a Forest és Bowling szabadidőközpontot. A csütörtöki avatóünnepséget követően az ünnepélyes esemény résztvevői kipróbálhatták a bowlingozást és más asztali játékokat. A háromszintes épületet a városba látogató vendégek kifejezett igénye miatt építették fel. A beruházást a magyar kormány és az RMDSZ is támogatta.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szabadidőközpontot avattak Tusnádfürdőn
Az épület háromszintes, van benne négysávos bowlingpálya is Fotó: Vlaicu Lajos

Az eseményen jelen volt Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere, Jakab Adorján, az RMDSZ ügyvezető alelnöke és Gyombolai Péter, Magyarország csíkszeredai konzulja. 

Vlaicu Lajos
Jakab Adorján a megnyitóünnepségen arról beszélt, hogy az RMDSZ számos beruházást indított el az elmúlt években, amelyre a lakosságnak szüksége volt. Mint részletezte, utak és csatornahálózat korszerűsítése, óvodák és iskolák építése is szerepelt ezek között. A politikus szerint ezek a beruházások mind a közösség hétköznapjait teszik élhetőbbé és kényelmesebbé.

– A turisztikai város szabadidőközpontjának bizonyára hasonló szerepe lesz a jövőben, mint az általam korábban említett beruházásoknak. A beruházás által tovább növeljük a város és a térség turisztikai vonzerejét – mondta Jakab Adorján, majd megköszönte a Magyar Turisztikai Ügynökség és a magyar kormány támogatását.

Érdemes nagyot álmodni

Gyombolai Péter, Magyarország csíkszeredai konzulja megjegyezte: igaz ugyan, hogy nem iskola- vagy óvodaépület átadóján vannak, mégis hozzáadott értéket jelenthet az itt élő közösség számára a most elkészült szabadidőközpont. 


Hirdetés


Butyka Zsolt polgármester örömének adott hangot, amiért elkészült a beruházás, és nem mondtak le a több mint mint tíz éve dédelgetett álomról. Az elöljáró ugyanakkor megköszönte a magyar kormány és az RMDSZ támogatását, illetve kifejezte abbéli meggyőződését, hogy a munkát közös akarattal, összefogással folytatni fogják. 
Balog György, a Forest és Bowling szabadidő központ tulajdonosa ugyanakkor elmondta: 2015-ben kezdték el tervezni a beruházást, majd 2019-ben véglegesítették a tervet. 2020-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztés Programjának támogatásával és az RMDSZ szerepvállalásának eredményeként építették fel az innovatív központot Tusnádfürdőn. 

Vlaicu Lajos
– A célunk az, hogy gazdagítsuk Tusnádfürdő szabadidős kínálatát. Igaz ugyan, hogy a város eddig főként a természeti adottságairól és wellness-szolgáltatásairól volt ismert, de a vendégéjszakák számának növelése és a vendégek jobb kiszolgálása miatt szükség volt erre a létesítményre – mondta a házigazda. Hozzátette: az új épület valamennyi korosztálynak és társadalmi rétegnek kikapcsolódási lehetőséget nyújt. 

Valós igény szülte a beruházást

Balog György kiemelte: a turisták visszajelzései alapján valós igényt igyekeztek kiszolgálni. Az épület háromszintes, van benne négysávos bowlingpálya, bár és étterem, biliárdasztalok, csocsó- és léghokiasztalok, valamint táncra, koncertekre, bulikra alkalmas helyiség is.

Még mielőtt az ünnepség résztvevői kipróbálták volna a szabadidőközpont nyújtotta lehetőségeket, Bilibók Géza, Tusnádfürdő plébánosa felszentelte az ingatlant. Ezt követően, bárki, akinek kedve támadt hozzá, kipróbálhatta a szórakozást és aktív kikapcsolódást szolgáló játékokat.
Vlaicu LajosHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!