Hirdetés

Célkitűzés teljesítve!

Mind a magyar, mind pedig a romániai jégkorong-válogatott teljesítette a Divízió IA világbajnokság előtt kitűzött céljait: a piros-fehér-zöldek feljutottak az elitcsoportba, míg a többségében székelyek által alkotott romániai csapat nem esett ki. Mi több, utóbbi meglepetésre kilenc ponttal éppen hogy lemaradt a dobogóról.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 5 perc
Célkitűzés teljesítve!
Az első helyről jutottak az elitcsoportba a magyar hokisok Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

A Bolzanóban tartott Divízió IA jégkorong-világbajnokság nyitónapján egy meglepetés és két várt eredmény született: a feljutásért küzdő szlovénok kikaptak Koreától, a magyarok és az olaszok viszont győztek. A második játéknapon folytatódott az elsőhöz hasonló forgatókönyv: magyar és szlovén papírforma-siker volt, ám az olaszok csak a ráadásban győztek Japán ellen, így a házigazda lépéshátrányba került a feljutásért vívott harcban.

Május első napján szenzációszámba menő sikert aratott a román színekben játszó székely válogatott Magyarország fölött, az ázsiaiak rangadóját Japán nyerte, míg az olasz–szlovén derbyn a vendégek örülhettek. Pénteken a romániai válogatott Koreát is legyőzte, innentől biztossá vált, hogy jövőre is a Divízió IA csoportban szerepelhet a többségben székely hokisokból álló csapat, a szlovénok Japán elleni sikerükkel biztosították az elit csoportba való feljutásukat, míg a magyarok a ráadásban nyertek az olaszok ellen. Az utolsó játéknap előtt tehát a második feljutó helyért a magyarok mellett az olaszok és a romániai válogatott is harcolt, utóbbinak volt egyébként erre a legkevesebb esélye.

iihf.com
Kilenc pontot szereztek Bolzanóban a román színekben szereplő székely hokisok. Meglepetés a javából

Szombat délután egy nagyon szoros meccsen a romániai válogatott nyert Japán ellen, a Dave MacQueen által edzett gárda 9 pontot szerezve zárta a vébét, ami az elmúlt 35 évben a csapat legjobb teljesítménye egy világbajnokságon. Az olaszok kiütéses sikert arattak Korea ellen, így az ázsiai gárda búcsúzott a Divízió IA csoporttól, míg az olaszok reménykedtek egy magyar vereségben ahhoz, hogy jövőben szerepelhessenek az elitvébén. A vébé utolsó meccsén az első harmadban megszerezte a vezetést Magyarország, a második játékrészben a szlovénok egyenlítettek, három perccel a találkozó vége előtt egy emberelőnyt kihasználva szerezték a piros-fehér-zöldek a győztes találatot, ami csoportelsőséget és egyúttal az elitcsoportba jutást jelentette.

Eredmények
Korea – Szlovénia 4-2, Japán – Magyarország 1-3, Románia – Olaszország 1-6, Szlovénia – Románia 6-1, Magyarország – Korea 6-2, Olaszország – Japán 4-3 – aranygóllal, Magyarország – Románia 1-2, Japán – Korea 4-3, Szlovénia – Olaszország 2-0, Korea – Románia 2-3, Szlovénia – Japán 3-1, Olaszország – Magyarország 2-3 – aranygóllal, Románia – Japán 4-2, Olaszország – Korea 8-1, Magyarország – Szlovénia 2-1.
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 11 p., 2. Szlovénia 9 p., 3. Olaszország 9 p., 4. Románia 9 p., 5. Japán 4 p., 6. Korea 3 p.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!