Hirdetés

Ötszettes csatát nyert az ISK-SZAK

Megküzdött a győzelemért a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, tegnap, a férfi asztalitenisz Szuperliga második fordulójában a döntő szettben múlta felül ellenfelét, a CSM Focșani alakulatát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ötszettes csatát nyert az ISK-SZAK
Losoéknak minden pontért meg kellett küzdeniük Fotó: Hodgyai István

Vasárnap délután a CSM Focșani együttesét fogadta a székelyudvarhelyi sportcsarnokban a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, a férfi asztalitenisz Szuperliga második fordulójában. Mindkét alakulat jobb lábbal, azaz győzelemmel kezdte a bajnokságot, a vendégek az Újszentesi SK, a házigazdák pedig a Besztercei VSK ellen.
Az első fordulóhoz képest módosult az ISK-SZAK kerete, Sebastian Loso és Tamás Szabolcs mellé visszatért György Szilárd, aki a nyári szünetben térdműtéten esett át, és emiatt kihagyta a nyitófordulót.
Szoros mérkőzésre volt kilátás, idén februárban, a két gárda legutóbbi küzdelmében is ötödik játszma döntött. Sebastian Loso 3-1-re győzött Matei Dumitrescu, György Szilárd pedig ugyanilyen arányban maradt alul Andrei Tomică ellen. A fiatalok csatájában Tamás Szabolcs 3-2 arányban bizonyult jobbnak Luca Oprea ellen, de Tomică 3-0-re győzött Loso ellen, újra kiegyenlítve az állást (2-2). A legvégén a vendégektől Dumitrescu jött vissza az asztalhoz, a hazaiak részéről pedig György, aki nem is adott esély ellenfelének, 3-0-ra nyerve a játszmát, és ezzel 3-2-re a mérkőzést. 

– Tudtuk, hogy nehéz lesz... az lett! De a lényeg, hogy igazi csapatként küzdöttünk és nagyon fontos győzelmet arattunk egy nagyon erős csapat ellen. Mindenki kihozta magából a maximumot, így két győzelemmel vezetjük a bajnokságot!

– fogalmazott a találkozót követően György István, az ISK-SZAK csapatvezetője.
Pihenésre nem sok idő marad, szeptember 19-én, a harmadik fordulóban Újszentesen állnak asztalhoz, majd jöhetnek a csehországi BL-csoportkör mérkőzései.

Eredmény
Férfi asztalitenisz Szuperliga, 2. forduló: Székelyudvarhelyi ISK-SZAK – VSK Focșani 3-2.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!