Hirdetés

Népes mezőny a Running Fesztiválon

Bár esős időt jósoltak a hétvégére, a szervezők és a benevezettek legnagyobb örömére, ha nem is tűző napsütés, de futásra ideális idő várta a résztvevőket a harmadik Running Fesztivál Csíkszeredán. Több mint ezer nevezője volt az idei versenynek.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Népes mezőny a Running Fesztiválon
Több mint ezren szaladtak a futófesztiválon Fotó: Veres Nándor

A harmadjára megszervezett Running Fesztivál Csíkszereda kétnapos rendezvényére a profi és amatőr aszfalt- és terepfutókat, illetve családokat céloztak meg a szervezők. A futófesztivál évről évre megújul, és a szervezők igyekeznek minél jobban kiszolgálni a versenyzőket, vagy épp a nevezőket. Ez az idén sem volt másképp. 

– Közkívánatra idén egy 10 kilométeres futammal bővítettük a kínálatot, és jövőre is tervezünk újdonságokat bevezetni, egyaránt kielégítve gyermekek és felnőttek igényeit

– fogalmazott Miklós Edit főszervező. A fesztivál érdekessége, hogy a maraton, a félmaraton és a maratoni váltó útvonalán helyi zenészek, zenekarok lelkesítették a szaladókat és a szurkolókat is, akik nagy számban voltak kíváncsiak a versenyre, főleg igaz ez a központi helyszínre a csíkszeredai Szabadság térre.
A fesztivál egyébként pén­teken az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő éjszakai 7 km-es terepfutással indult, amikor a versenyzők a csíksomlyói kegytemplomtól az 1033 méteres Nagysomlyó-hegye távot tették meg. Másnap következtek a maratoni, félmaratoni távok, valamint a 10 és 5 km-es szakaszok és a legnagyobb népszerűségnek örvendő családi, 2,5 km-es futás, amelyre 95 család nevezett.

Veres Nándor

Eredmények
Tusnad Éjszakai terepfutás: nők: 1. Keresztes-Vakaria Edit, 2. Toma Albert Zsuzsanna, 3. Fogas Melinda; férfiak: 1. Serea Ștefan, 2. Magyari Tihamér, 3. Kelemen Péter.
Amigo félmaraton: nők: 1. Koter Adél, 2. Szőcs Diána, 3. Tuzson Ágnes; férfiak: 1. Kovács Szabolcs, 2. Daniel Attila, 3. Péter Áron.
Gyermelyi Maraton, profi versenyzők: nők: 1. Mioara Făcăoaru; férfiak: 1. Stoica Silviu, 2. Mareș Casian, 3. Ciuciulea Alin; amatőr versenyzők: nők: 1. Onodi Enikő, 2. Gál Csilla, 3. Galaczi Éva; férfiak: 1. Tamás Viorel, 2. Ichim Silviu, 3. Brănescu Adrian.
Gordius Maraton, váltó: nők: 1. Fitness Tribe lányok, 2. Spartan Triatlon csajok, 3. Runner Moms; férfiak: 1. Locomotiva, 2. Háromszék I, 3. Flash.
Gordius Maraton: vegyes váltó: 1. Ladó család, 2. Magic Team, 3. Unity.
HarVíz Youcandoitrun, 5 km: nők: 1. Erőss Hanna, 2. Storia Iuliana, 3. Szabó Irén; férfiak: 1. Nagy István, 2. Fazakas György, 3. Ravasz Balázs.
Gerkon Electro Nextlevelrun, 10 km: nők: 1. Tánczos Jutka, 2. Turoczi Beáta, 3. Dénes Magdolna; férfiak: 1. Králl Péter, 2. Arpad Codrea, 3. Botár Károly.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!