Hirdetés

Nem mind tej, ami annak látszik

Külön polcokon kell értékesíteni a tejet és a különböző növényi olajokkal, illetve más adalékanyagokkal kevert vagy készített tejet az üzletekben. A no­vember 16-án életbe lépett törvényt már várták a tejfeldolgozó vállalkozások.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem mind tej, ami annak látszik
Tejtermékek egy áruház polcain. Különbséget kell tenni Fotó: Bíró István

A kereskedelmi egységek polcain eddig egymás mellett helyezték el az igazi tejet és a növényi olajokkal, illetve adalékanyagokkal kevert tejet. A múlt héten kihirdetett törvény szerint ezentúl külön polcokon kell értékesíteni a tejet és a gyakran olcsóbban forgalmazott, kevert tejet.
– Már várták az új törvényt, csak kérdés, hogy mennyire fogják alkalmazni az üzletek – mondta lapunk érdeklődésére a szépvízi tejfeldolgozó ügyvezetője. – Ez a törvény előnyt jelent számunkra, mivel mi csak tejből dolgozunk, tehát rá is van írva a termékeinkre, 100 százalék tehéntej, semmilyen adalékot nem használunk. Így egy kicsit magasabb hozzáadott értékkel tudjuk értékesíteni termékeinket, de amíg a polcon ott vannak a bármilyen zsírokból készített termékek, addig nehéz, mert azokat olcsóbban adják, nagyon nehéz azokkal az árakkal versenyezni, tehát egyszerűen elképzelhetetlen a mostani piaci árakkal tartani a lépést. Mi vártuk ezt a törvényt – mutatott rá az ügyvezető.
Az új törvény szerint az importtejből készült termékeket sem lehet hazai termékként értékesíteni. Ezzel is támogatná az állam a hazai tejfeldolgozókat.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!