Hirdetés

Napelemes töltőállomások telepítésén gondolkodnak a Szent Anna-tónál

Az alapvető infrastrukturális beruházások mellett, a fenntartható és megújuló energiaforrásokra épülő fejlesztéseken is dolgozik a Csomád–Bálványos Kistérségi Társulás az elkövetkezendő időszakban. Ebben az évben kiemelt figyelmet szentelnek a Szent Anna-tó körüli infrastruktúra fejlesztésére.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Napelemes töltőállomások telepítésén gondolkodnak a Szent Anna-tónál
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A február 12-én, online megtartott közgyűlésen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Jánó Előd, a Csomád–Bálványos Kistérségi Társulás igazgatója, valamint a tagtelepülések (Csíkkozmás, Tusnád, Tusnádfürdő, Sepsibükszád, Torja) képviselői is.

A közgyűlésen elfogadták a 2023-as évre vonatkozó költségvetésről szóló jelentést, a 2024-es évre előirányzott cselekvési tervet, valamint a társulás tagdíjáról is döntés született. Mint elhangzott,

idén nagy figyelmet szentelnek a Szent Anna-tó körüli infrastruktúra fejlesztésének, főként a víz-, csatorna- és villanyhálózaténak. Ezek hiányában nehéz megfelelő körülményeket és szolgáltatásokat biztosítani a turisták számára. 

A fenntarthatóság, a zöldturizmus, a környezettudatosság erősítésére napelemes töltőállomások telepítésén gondolkodnak, ahol lehetőség lenne biciklik, rollerek vagy kisebb elektronikai eszközök töltésére. A célok között szerepel töltőállomások létrehozása elektromos személygépkocsik számára.


Hirdetés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, március végéig elkészül az a mesterterv is, amely összegyűjti azokat a fenntartható fejlesztési irányelveket, amelyek az elkövetkezendő 10-15 évben a különböző döntések alapját képezik majd.

– Figyelembe véve a közbirtokosságok, a tulajdonosok, valamint a vállalkozók véleményét és elvárásait, egy olyan dokumentum jön létre, amely feltérképezi azokat az engedélyezhető, megvalósítható és természetbarát beruházási lehetőségeket, amelyek az elkövetkezendő időszakban megvalósulhatnak. Ez a kistérségi társulás is jól bizonyítja, hogy a közösen gondolkodás és a közös érdekek mentén való fellépés által szép eredményeket lehet elérni – idézi Borboly Csabát a megyei tanács sajtószolgálata. 

A Csomád–Bálványos Kistérségi Társulás Facebook-oldala itt található.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!