Hirdetés

Nagyon sok lengyel forgalmi engedélyt vont be tavaly a Hargita megyei közlekedésrendészet

Tavaly a Hargita megyei közlekedésrendészet 54 olyan forgalmi engedélyt vont be, amelyet más államok hatóságai adtak ki. Ebből az összesített számból a legtöbbet, 39-et lengyel hatóságok állítottak ki, míg 11-et Magyarországon, kettőt Németországban, egyet Ukrajnában és egyet Szlovákiában.

Rendőrségi közlemény
Nagyon sok lengyel forgalmi engedélyt vont be tavaly a Hargita megyei közlekedésrendészet
Fotó: Veres Nándor

A lengyel hatóságok által kibocsátott és a rendőrség által lefoglalt forgalmi engedélyek esetében a következő kihágásokat észlelték még: az adásvételi szerződések és a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiányát, a karosszéria sérült vagy hiányzó részeit és az autók világítási rendszerének hiányosságait.

A lefoglalt 39 lengyel forgalmi engedélyből 35 esetben a járműveket olyan személyek vezették, akiknek a román hatóságok adták ki a jogosítványukat, míg csak négy esetben voltak olyan vezetők, akiknek más államok hatóságai adták ki azt.


Hirdetés

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében felhívja a figyelmet, hogy az idegen rendszámú járművek ellenőrzéseit rendszeresen végzik annak érdekében, hogy biztosítsák a közlekedési szabályok betartását.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!