Hirdetés

Murvapályán versenyeznek

A hazai ralibajnokság hatodik, a murva kiírás harmadik versenyét tartják a hétvégén, a Jászvásár Ralin Hargita megyeiek is pontokért hajtanak. Négy pálya vár a mezőnyre.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Murvapályán versenyeznek
A murva kiírásban első a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta páros Fotó: Balázs Attila / rallyphotohunters

A hatodik futammal folytatódik a hétvégén a hazai ralibajnokság, a Jászvásár Rali egyben a murva kiírás harmadik versenye lesz. Az előzetes nevezési listán többek között szerepel a háromszoros román bajnok François Delecour mindössze 17 éves fia, Eliott egy Dacia Sanderóval indul és a Jászvásár Rali lesz pályafutása első viadala.
Hargita megyéből a Jakab Attila és Mag Levente székelyudvarhelyi páros csak az országos bajnoki kiírásba nevezett az N12-es géposztályban, ahol jelenleg listavezetők. A Teslovan Alexandra és Vlad Terzi alkotta kettős a másodosztályban harcol a junior bajnoki címért, és listavezertőként várják a hétvégi futamot, míg az A1 géposztályban a második helyről próbálnak fennebb elmozdulni. Szintén bajnokesélyes az SSV kategóriában Biró Antal, akinek Sprencz Tamás navigál majd a moldvai futamon.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros számára is minden pont számít, a csíkszeredai kettős ugyanis a murva kiírás nyílt és összetett kiírásban, valamint az RC2 géposztályban is listavezető, így a bajnoki cím eléréséhez újabb dobogós helyre lenne szükségük.
Szombaton a Cioca Boca (14.55 km) és a Mădârjac (23.8 km) szakaszt kétszer teljesíti a mezőny, és aznap lesz Jászvásár központjában a szuperszpeciál, vasárnap pedig a Dobrovăț (19,35 km) szelektíven is kétszer haladnak végig a pilóták.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!