Hirdetés

Modern orvosi rendelőben fogadják a betegeket

Újabb olyan beruházást adtak használatba szerdán Székelyszentkirályon, amely a település lakóinak az életminőségét javítja. Az orvosi rendelő a falu központjában működött eddig is, viszont most bővítették, felújították, megszépítették a létesítményt. Ráadásul két családorvos is rendel a faluban.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Modern orvosi rendelőben fogadják a betegeket
Korszerű és szakszerű feltételek. Orvosi rendelő Székelyszentkirályon Fotó: Bálint Elemér Imre Facebook oldala

Az Oroszhegy községhez tartozó Székelyszentkirályon a központban, az úgynevezett falu házában működik az orvosi rendelő, ám a körülmények korábban nem voltak megfelelőek, szűkös volt a tér, szükség volt a fejlesztésre – mondta el megkeresésünkre Bálint Elemér Imre polgármester.

Önerőből vágtak bele a munkába, több termet tettek rendbe, most már van külön váróterem, vizsgáló- és kezelőszoba, illetve egy mosdót is kialakítottak.

Bebútorozták, felszerelték a helyiségeket, az orvosoknak pedig új nyomtatót vásároltak, renoválták a vizesblokkot, központi fűtést szereltek fel, és internetszolgáltatással látták el a rendelőt – sorolta a községvezető. Örömmel tette hozzá, hogy ma, szerdán már a rendbe tett, korszerű rendelőben fogadhatta a betegeket az egyik családorvos, ugyanis kettő is működik a hét települést magában foglaló községben, ami – mint fogalmazott Bálint Elemér Imre – nagy szerencse. Ugyanebben az épületben működik gyógyszertár is, amelynek nyitvatartását a háziorvosok programjához igazítják, hogy a lakosok a lehető legkényelmesebben, legrövidebb idő alatt rendezhessék ügyes-bajos dolgaikat. Mint kiderült,

elég sok a krónikus beteg, számukra nagy segítség, ha az orvosi vizsgálat után rögtön ki is válthatják a felírt gyógyszereket.

Ugyanakkor két fogorvos is dolgozik a községben, Székelyszentkirályon ugyanitt, a falu házában van a fogászat.

 – Mindenkinek, családorvosnak, fogorvosnak, gyógyszerésznek megvan a saját programja, nekünk az a feladatunk, hogy biztosítsuk a működésükhöz a feltételeket – tette hozzá a polgármester.

Mostantól minden szerdán és pénteken van orvosi rendelés Székelyszentkirályon a felújított családorvosi rendelőben. A beruházás mintegy 40 ezer lejébe került a községnek.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!