Hirdetés

Megjelent a műemlékek felújítására vonatkozó pályázat módszertana

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma harmadik alkalommal hirdeti meg a tizenkét kulturális útvonalon szereplő műemlékek népszerűsítésére és felújítására szánt pályázatát – tájékoztat közleményében az RMDSZ.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megjelent a műemlékek felújítására vonatkozó pályázat módszertana
Fotó: RMDSZ

Az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló közel 50 milliós támogatási keretből két-két kastély, kúria, kolostor, római castrum és vár, illetve öt-öt fatemplom és bojárház, 56 hagyományos falusi ház felújítására van lehetőség. Megjelent a pályázathoz tartozó módszertan. Ennek alapján a potenciális pályázók előkészíthetnek egy kezdetleges pályázati dokumentációt.

„Az a célunk, hogy az összes erre a célra elkülönített forrást felhasználjuk, ezért most újabb pályázatot hirdetünk. Azok, akik az első két felhívásról lemaradtak, most pályázhatnak. Nemcsak felújítani szeretnénk műemlékeinket, hanem hasznosítani is a közösség javára, hiszen ezzel új munkahelyeket teremtünk, piacot biztosítunk a helyi termékeknek és fellendítjük az ország turizmusát. A lehetőség adott, csak élni kell vele” – idézik a közleményben Hegedüs Csillát, az európai alapok minisztériumának államtitkárát.

A kiírásra az önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek, a hagyományos falusi házak felújítása esetében az önkormányzatok pályázatait várjuk.

A pályázati útmutatót a tervek szerint december 5-én bocsátják közvitára.
A pályázatokat előreláthatólag december 12-től lehet majd benyújtani.

A pályázat módszertana elérhető a minisztérium honlapján.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!