Hirdetés

Költségvetés-módosításról igennel, felelősségre vonásról nemmel szavaztak

Huszonhét napirendi pontot tárgyalt a gyergyószentmiklósi képviselő-testület a csütörtöki ülésén. A jelen lévő tanácsosok döntöttek többek között a költségvetés módosításáról, de nem szavazták meg a főtér rendezését és a moziépület felújítását célzó szerződés megszüntetését, sem a Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű egykori igazgatójának felelősségre vonását.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Költségvetés-módosításról igennel, felelősségre vonásról nemmel szavaztak
Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Sürgős megoldás kellene a Városi Sport Klub (VSK) villanyszámlaköltségeinek a fedezésére, a 666 ezer lejes tartozásnak legalább a felét hétfőig ki kell fizetni ahhoz, hogy ne állítsák le a szolgáltatást. A költségvetés-módosításban 216 ezer lejes összeg szerepelt erre a célra, és bár számos hiányossága ellenére a tanácsosok megszavazták a módosítást, a hiányosságokat előterjesztik a polgármesternek, hogy megoldásokat találjanak, Csergő Tibor András ugyanis nem volt jelen az ülésen. 

A tanácsülésen döntöttek a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház sürgősségi osztályán belüli ügyelet létrehozásáról, ennek értelmében a jelenlegi négy ügyeleti vonal mellett az ötödik is megvalósul, így

huszonnégy órás sürgősségi ellátás lesz a sürgősségi osztályon.

A korábbi városvezetés a Gyergyószentmiklós municípium lakosainak életminőség-javítása címmel pályázott a Szabadság tér rendezésére és a egykori mozi épületének felújítására. A több mint húszmillió lej értékű pályázathoz a városnak ötszázalékos önrészt kellett volna biztosítania, de mint kiderült, erre jelenleg nincs anyagi lehetőség. A határozattervezet a fejlesztési minisztériummal kötött támogatási szerződés felbontását tartalmazta, ám a tanácsosok nem szavazták azt meg. Zólya László, a Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű igazgatója elmondta: tudomása szerint azért kell felbontani a szerződést, mert az esővíz-elvezető rendszerek kiépítése mind a főtérrendezés, mind a mobilitási terv részei, a dupla finanszírozás pedig nem lehetséges. Málnási Huba tanácsos hozzátette: három éve megnyert pályázatról van szó, és a Zólya László által vázolt átfedést orvosolni lehetett volna, hogy ne kelljen megválni egy megnyert pályázattól. Feltette a kérdést: a projekt kapcsán csupán annyi valósult meg, hogy lebontották a főtéri pergolákat, mi lesz ezekkel, ki fogja visszaépíteni? 

A tanácsosok a Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű volt igazgatójának felelősségre vonásáról titkos szavazással döntöttek, 3 igen és 11 ellenszavazattal, ezért javasolni fogják a bíróságon kívüli szakértői véleményt a közmű vagyonának kezelése kapcsán.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!