Hirdetés

Kivitelezőre várnak

Már a családorvosi rendelők és orvoslakások felújításának végéhez kellene közeledjen a kivitelező cég Csík­karc­fal­ván, ám a szerződés tavaly május vé­gi aláírása óta nem történt előrelépés. Így jelenleg is a helyi kultúrotthonban ki­a­la­kí­tott ideiglenes rende­lő­ben fogadják a be­tegeket.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kivitelezőre várnak
A csíkkarcfalvi rendelő. Gondozásra lenne szüksége Fotó: László F. Csaba

Tavalyelőtt augusztus­ban jelentette be Cseke Attila akkori fejlesztési miniszter, hogy összesen 11 millió lejjel támo­gat­ják a Szilágy megyei váralmási és megyénkben a csíkkarcfalvi orvosi rendelők korszerűsítését. Utóbbira az Országos Beruházási Társaság (CNI) írt alá kivitelezési szerződést tavaly május végén egy céggel, de azóta sincs előrelépés az épület újjáépítésében.

– A munkálat ideje tíz hónap kellett volna legyen, de azóta sem jött errefelé a kivitelező cég. Egy ideig az volt az érve, hogy a CNI tartozik, és addig nem akarnak a munkához látni, míg az adósságot nem törlesztik. Tudomásunk szerint már nem tartozik a beruházási társaság a cégnek. Az utóbbi időben csak ígéreteket kapunk, már amikor telefonhívásunkra válaszolnak. Több magasabb beosztású politikussal is beszéltünk, próbálunk hatni a kivitelezőre, egyelőre nem tudunk mást tenni

– mondta érdeklődésünkre Gábor Tibor, Csík­karc­fal­va polgármestere.


Hirdetés


A családorvosi szolgáltatást jelenleg a helyi kultúrotthonban ideiglenesen kialakított rendelőben biztosítják.

– Gyakorlatilag két orvos látja el községünk betegeit, de csak az egyik tartózkodik itt. A másik megszüntette karcfalvi munkapontját. Így sokan kénytelenek bejárni a csíkszeredai rendelőjébe. Aki itt rendel, korábban Szent­ki­rá­lyon is fogadta betegeket, de most már csak Karc­fal­ván dolgozik, így immár újabb páciensekkel is bővíthetné praxisát, csak erre az átmeneti orvosi rendelő nem a legalkalmasabb. Neki is nagyon fontos volna, hogy minél hamarább rendbe hozzuk a rendelőt. A kultúrotthonban szűkös a hely, ideiglenesen megfelelő, de a népegészségügyi igazgatóság is többször jelezte, hogy nem a legjobb. Tehát mindenképpen nagyon sürgős lenne a munka elvégzése, és az orvosi lakásokra is igény lenne

– fejtette ki az elöljáró.
Az Országos Beruházási Társaság 4 203 925 lejes támogatásával kívül-belül ta­ta­roznák a mintegy százéves – néhány évtizeddel ezelőtt kórháznak is otthont adó – épületet, a földszinten külön váróteremmel három orvosi rendelőt alakítanának ki, az emeleten ugyancsak három orvosi lakást létesítenének.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!