Hirdetés

Kezdődik péntektől a Szülőföldön magyarul támogatásainak a kifizetése

Az OTP Bank Románia szeptember 22-én megkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások több ütemben zajló kifizetését. A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló, levélben megküldött értesítőben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a 2022–2023-as tanévre szóló, 100 000 forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást – tájékoztat közleményében a pénzintézet.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 4 perc
Kezdődik péntektől a Szülőföldön magyarul támogatásainak a kifizetése
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A kedvezményezetteknek csak akkor szükséges belátogatni az OTP Bank fiókba, ha új igénylőről van szó, vagy a személyes adatok frissítése, illetve új szerződés aláírása érdekében az értesítő levélben erre külön kérés szerepel. A támogatás gyorsan, egyszerűen és ingyenesen felvehető bármelyik belföldi bankautomatából. Az OTP Bank ATM-eknél a Szülőföldön magyarul program kedvezményezettjeinek díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen készpénzt felvenni. A támogatás összege ugyanakkor bankkártyás fizetéssel is felhasználható.

A folyamat gyorsítása érdekében a 2022–2023-as tanévre szóló támogatásokat két szakaszban fizetik ki.

A szeptember 22-én kezdődő első szakaszban az összesen beérkező több mint 141 000 igénylésből az eddig elbírált 78 132 igénylést fizetik ki több ütemben. A második szakaszba tartozó igénylések ütemezett kifizetésének megkezdése október végétől várható.

„Az OTP Bank Románia stratégiai partnerként biztosítja a 2022–2023-as tanévre szóló Szülőföldön magyarul program támogatásainak kifizetését is. Minden kedvezményezett levélben kap tájékoztatást arról, hogy mikortól érhető el a számláján az 1260 lejre emelt támogatás. Ez az összeg természetesen felhasználható bankkártyás fizetéssel, költségmentesen fel is vehető az ország bármelyik bankautomatájából, ugyanakkor különböző megtakarítási megoldások is a kedvezményezettek rendelkezésére állnak. A bankfiókba kizárólag abban az esetben szükséges befáradni, ha erre az értesítő levél külön kitér” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

„Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítő levelet. Ha bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatban, kérjük, forduljanak irodánkhoz a 0266-244450 telefonszámon vagy weboldalunkon keresztül. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni”

– fűzte hozzá Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora.

A Szülőföldön magyarul program előző kiadása 2023. augusztus 30-án zárult le. A pályázati felhívást meghirdető Bethlen Gábor Alapkezelő iránymutatása szerint a számlanyitásra vonatkozó lehetőséggel 2023. augusztus 30-ig nem élő kedvezményezettek már nem részesülhetnek az előző kiírás részeként fizetett oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatásban.

Az OTP Bankról
Az OTP Bank Románia az OTP Csoport leányvállalata, amely univerzális bankként a kelet-közép-európai piac domináns szereplője, és teljes körű pénzügyi megoldásokat nyújt a vállalati és lakossági szegmensben egyaránt. Négy év folyamatos, minden üzletágat érintő jelentős növekedés után az OTP Bank a portfólió- és a működési konszolidáció folyamatába lép. Az OTP Bank Románia a változásokban részt vevő és a benne rejlő lehetőségeket kihasználó csapattal a bizalom kultúráját építi a szervezet minden szintjén. Romániában az OTP Csoport tagjai: az OTP Bank Románia, az OTP Consulting, az OTP Leasing, az OTP Asset Management, az OTP Factoring, az OTP Advisors és az OTP Bank Románia Alapítvány.


További információ:
OTP Bank PR-csapat
E-mail-cím: comunicare@otpbank.ro
OTP Bank Románia, www.otpbank.ro
Szülőföldön magyarul iroda:
E-mail-cím: info@szulofoldonmagyarul.ro
www.szulofoldonmagyarul.roHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!