Hirdetés

Kettős rendezvényt tartanak a rászorulókért

Tizennyolcadik alkalommal szervez jótékonysági kézműves-kiállítást a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete. A december negyedikére tervezett rendezvénnyel egy időben tartják meg az első szociális szolgáltatások vásárát is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kettős rendezvényt tartanak a rászorulókért
Mint tavaly ilyenkor. A jótékonysági kézműves-kiállításon kis ajándékok, dekorációk várják az érdeklődőket Fotó: László F. Csaba / Archív

December harmadika a fogyatékossággal élők világnapja, ebből az alkalomból a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság a Hargita Megyei Sérültek Egyesületével közösen szervezi meg a hagyományos jótékonysági kézműves-kiállítást.

A tizennyolcadik kiállítás és vásár standjain olyan kézzel készített ajándékok, dekorációk sorakoznak majd, amelyeket akadályozottsággal élőkkel foglalkozó egyesületek, sérült személyeket foglalkoztató civil szervezetek, illetve a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság központjainak lakói kínálnak a látogatóknak.

A kiállított kézműves termékekért, amelyeket a társadalmi integrációs programok keretében készítettek a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények és civil szervezetek támogatottjai, adományokat is fel lehet ajánlani.
Megkeresésünkre Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője elmondta: az idei egy különleges kiadása lesz a hagyományos rendezvénynek, ugyanis a jótékonysági kézműves kiállítással egy időben szervezik meg az első szociális szolgáltatások vásárát is.

– Az idei kettős rendezvény kettős célt is szolgál. Elsősorban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy

fogyatékkal élő társaink is ugyanolyan értékes tagjai a közösségünknek, mint bárki más, illetve hogy ők is képesek munkájuk által szép és értékes dolgokat létrehozni.

A szociális szolgáltatások vására pedig egyfajta érzékenyítés, népszerűsítés, hogy az emberek megértsék, a szociális szolgáltatások nagyon fontos szerepet töltenek be mind a sérült személyek életében, mind más, segítségre szorulók életében is, legyen szó gyermekekről, idősekről vagy családokról – részletezte az intézményvezető.

A szociális szolgáltatások vásárán közintézmények és civil szervezetek mutatják be szolgáltatásaikat és a helyi közösség legsérülékenyebb tagjainak támogatása érdekében végzett tevékenységeiket,

valamint az érdeklődők kérdéseire is válaszolnak, az eseményen nemcsak a sérülteknek, hanem más célcsoportoknak szóló szolgáltatók is jelen lesznek.

A kettős rendezvényt december 4-én, hétfőn, déli 12 órától szervezik, ezúttal a csíkszeredai NEST (Fészek) bevásárlóközpont egyik alagsori termében, amely akadálymentesített. Az eseményen a közelgő ünnep hangulatát idéző kísérő kulturális és interaktív programokkal várnak minden érdeklődőt.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!