Hirdetés

Két vereség a Steauától

Az első magyarországi kiszállást követően a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is jégre lépett a román bajnokságban. A gyergyói alakulat fiataljai nem tudták felvenni a versenyt, míg a Sportklub alapembereivel hozta a kötelezőt.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két vereség a Steauától
Alapembereit pihentette a GYHK a Steaua elleni meccseken Fotó: GYHK

Egy napra rá, hogy hazaérkeztek első magyarországi túrájukról az erdélyi csapatok, máris jégre léptek. A Gyergyói HK a Bukaresti Steauával vette fel a harcot, akiknek ez volt az első meccsük az idényben. A Szilassy Zoltán által vezetett gyergyóiak pihentették az első három sorukat, így a fiatalok kaptak lehetőséget. A „bakák” meg kettős győzelemmel érvényesítették a papírformát.
A piros-fehérekkel ellentétben a Csíkszeredai Sportklubnál nincs meg az a luxus, hogy forgatni tudják a keretet, hiszen épphogy megvan a négysornyi játékos a csíkiaknál. Így mondhatni, csak kapus poszton volt forgatás. A húzóemberek mind szóhoz jutottak, és kellettek is a kettős győzelemhez a Csíkkarcfalván megrendezett Sapientia U23 elleni páros meccsre.
A két székelyföldi alakulat tegnap este második egymás elleni meccsüket tudták le, amely mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba és a Román Kupába is beszámított.

Román bajnokság
Gyergyói HK – Bukaresti Steaua 2-3 (1-0, 0-3, 1-0) és 1-6 (0-2, 1-4, 0-0).
Sapientia U23 – Csíkszeredai Sportklub 3-7 (0-3, 2-2, 1-2) és 4-8 (0-4, 3-2, 1-2).Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!