Hirdetés

Ízek orgiája

Szombaton nyitotta meg kapuit az I. Csíki SzalonnaFeszt a Renegade Pub & Café udvarán. Az esemény megnyitójára szép számban érkeztek látogatók. A kétnapos rendezvény nem csupán a szalonnakóstolásról és annak díjazásáról szólt, a fesztivál ideje alatt több szakmai előadást is tartottak, kézműves mesterek fogásait is megismerhettük.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ízek orgiája
Az esemény megnyitójára szép számban érkeztek látogatók Fotó: László F. Csaba

A szakmai zsűri szombaton a füstölt termékeket, vasárnap a szalonnákat díjazta. Mindkét kategóriában a három legjobb készítmény készítőjét díjazták. A füstölt termékek kategória győztesei: 1. Fecső Attila; 2. Kovács Mihály (Csülökkirály); 3. Nagy Géza. A szalonna kategória győztesei: 1. Fecső Attila; 2. Nagy Géza; 3. Kovács Mihály (Csülökkirály).

 

László F. Csaba

Szombat délután az etédi Kovács Elek tartott pálinkakóstolót, bemutatva a Székely Titok pálinka-termékcsaládot. Ezzel egy időben irodalmi délutánt is szerveztek, Szondy-Adorján György írásait – verset és prózát – Dálnoky Csilla színész olvasta fel.

László F. Csaba

A rendezvény második napján, vasárnap délután bor- és sajtkóstolóval egybekötött előadásokkal várták az érdeklődőket. A borkóstolón az Athos borház moldvai borait mutatta be Silló Attila, sajtkóstolót és előadást pedig a gyergyóújfalusi Bányász József sajtmester tartott, Parasztromantikán túl, Szerves gazdálkodás a „maradékok felelősségével” címmel.

László F. Csaba

A hangulatot népzenei és könnyűzenei koncert fokozta. Mindkét nap, élőben játszott a csíkszeredai fiatal, feltörekvő zenészekből álló együttes, a Dóra és a Bagázs.

 

László F. Csaba

A családias hangulatú vásárban helyi kézműves termékeket és ételeket is találhattak az érdeklődők. A látogatók a szalonnafélék, füstölt termékek, csavart húsok, szalámik, kolbászok mellett farsangi fánkot, kürtőskalácsot, szalonnás és töpörtyűs pogácsát, lángost, pálinkát, bort is találtak a kínálatban. Emellett olyan különlegességekkel is készültek a résztvevők, mint pirított hagymás és töpörtyűs csokoládé, és a vásárok elmaradhatatlan kelléke, a kézműves szappan is a kínálat részét képezte. Aki megéhezett, akár szarvaspörköltet és sült szalonnát fogyaszthatott a helyszínen.

 

László F. Csaba

 

 

László F. Csaba

 

László F. Csaba

 

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!