Hirdetés

Idegenlégiósokkal erősít a Vasas

Három brazil és egy libanoni–algériai állampolgárságú játékos írt alá az idény végéig a Vasas Feminához. Az udvarhelyi női labdarúgóklub kapussal, belső védővel, középpályással és egy támadó középpályással pótolja a múlt idény végén elvesztett hét alapjátékosát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Idegenlégiósokkal erősít a Vasas
A Vasas Femina új igazolásai Fotó: Szász Csaba

A múlt idény végén nem kevesebb mint hét alapjátékos távozott a székelyudvarhelyi Vasas Feminától, ezt az űrt pedig a klub képtelen volt saját nevelésű játékosokkal kipótolni.

– A gondokat csak tetézte a járvány, amely miatt szinte teljesen kiesett az U17-es generáció, ősztől a másodosztályban játszunk, de most kezdődött az U17-es pontvadászat is, egyszerűen nem volt elég korban megfelelő játékosunk, hogy minden szinten helyt tudjunk állni

– indokolta az új igazolásokat László Béla klubelnök.

A Vasas kerete három brazil és egy libanoni játékossal bővült. Hárman közülük hosszabb-rövidebb időre játéklehetőséget is kaptak a másodosztályos nyitófordulóban, szerződésük az idény végéig szól.


A 26 éves libanoni–algír Celine Abou Abbas (Cico) belső védő

ifi korában, az ifjúsági olimpiai játékokon Bahrein válogatottját képviselte, játszott Franciaországban, a legutóbbi két idényt pedig az olasz másodosztályos Juventus Femminile csapatánál töltötte.

Makeli de Morais (Maki) Brazíliából érkezett,

a húszéves támadó-középpályás eddig csak hazája klubjainál játszott, a Vasco da Gama együttesétől érkezett.

Maria Eduarda Santana (Duda) szintén

csak brazil kluboknál játszott, a 21 esztendős középpályás a Capital alakulatától érkezett.


Végül Rafaela Marge Mega (Rafa), a 24 éves hálóőr

játszott már a brazil Duque de Caxias csapatában, legutóbb az amerikai Iowa Egyetem csapatának kapuját védte. László Béla klubelnök elmondta, hogy egy másik brazil belső védő szerződtetését is tervezik, amire vízumgondok miatt eddig nem kerülhetett sor.

Az udvarhelyi közönség szombaton, 13 órától a Galaci Oţelul elleni hazai mérkőzésen láthatja játék közben a lányokat.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!