Hirdetés

Idegenben győzték le az FK-s lányok a Kolozsvárt

Tóbik Melánia második félidőben szerzett találatával legyőzte a bajnoki címvédő Kolozsvári U Olimpia csapatát az FK Csíkszereda felnőtt, női együttese a bajnokság harmadik fordulójában.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Idegenben győzték le az FK-s lányok a Kolozsvárt
Két hét múlva a Farul Constanța vendégeként lépnek pályára a csíki lányok Fotó: Farkas Endre

Egy győzelemmel és egy vereséggel indította a női első osztályú pontvadászatot az FK Csíkszereda. Az első fordulóban, vitatható körülmények között kaptak ki Kollár Péter vezetőedző tanítványai Temesváron, míg hazai bemutatkozó mérkőzésükön kiütötték a Banat Girls csapatát.

A harmadik játéknapon a sokszoros bajnok, a hazai női futball utóbbi évtizedében egyeduralkodó Kolozsvári U Olimpia várt a piros-feketékre. A találkozót nem tudták Kolozsváron megrendezni, ezért „semleges pályán”, Gyulafehérváron mérkőztek meg a felek. Az Olimpiának ez volt a bajnoki bemutatkozása, miután a Bajnokok Ligája selejtezőtornája miatt elhalasztotta az első két fordulóban kiírt meccseket. A fekete-fehérek egyébként éppen Gyulafehérváron vívták ki a BL-ben a következő körbe jutást.

A televíziós közvetítésnek köszönhetően ország-világ láthatta, hogy Antal Anitáék cseppet sem játszottak megilletődötten a bajnoki címvédő ellen. Már az első félidőben is több gólszerzési lehetőséget kidolgoztak a csíki lányok, ám ezek rendre kimaradtak. A jég a második félidő első negyedórájának végéhez közeledve tört meg. Egy jobb oldali FK-s szöglet után Bartalis Barbara remekül tette vissza a kapu elé a labdát a hosszú oldalról, a jól helyezkedő Tóbik Melánia pedig higgadtan lőtt a hálóba.

A vezetést sikerült megőrizni a találkozó végéig, így története során első alkalommal győzte le az Olimpiát az FK. Aligha vágyott szebb ajándékra az elmúlt héten születésnapját ünneplő Kollár Péter.

A Hargita Népe számára Balázs Eszter, az FK támadója nyilatkozott a mérkőzést követően.

– Nem volt könnyű mérkőzés, de már az elején látszódott, hogy győzni mentünk Gyulafehérvárra. Nyomást gyakoroltunk rájuk, és kipróbáltunk egy új felállási formát, amivel a Kolozsvár nem nagyon tudott mit kezdeni. Eleinte voltak helyzeteink, de nem tudtunk a kapu előtt higgadtan gondolkozni. Mígnem végül, egy szögletet követően, megszereztük Tóbik Meli által a vezetést. Nagyon boldog voltam, mert éreztem a lányokon is, hogy mindenki nyerni szeretne, és tudtuk, hogy egy kis koncentrációval meglehet ez a meccs. Az utolsó negyedórában aztán nagyon magunkra húztuk az ellenfelet, de a csapatmunkának hála ki tudtuk küszöbölni egymás hibáit, és nyerni tudtunk. Úgy gondolom, hogy ennél jobb visszatérésre nem is számíthattam volna. Köszönök mindent a csapatnak, illetve a klubnak!

A folytatásban, két hét múlva a Konstancai Farul vendégeként lépnek pályára a csíki lányok. Hazai pályán legközelebb október 7-én láthatjuk Bartalis Barbaráékat, amikor a Marosvásárhelyi 1898 MSE látogat Csíkszeredába.

Női Superliga, alapszakasz, 3. forduló
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 0-1 (0-0)
Gyulafehérvár
Gólszerző: Tóbik Melánia (58.)

A bajnokság állása

1. Besztercei Gloria                           9 pont
2. Temesvári Politehnica Timișoara   6
3. FK Csíkszereda                             6
4. Konstancai Farul                           3
5. Banat Girls                                    3
6. Kolozsvári U Olimpia                    0
7. Marosvásárhelyi 1898 MSE          0
8. CSM Alexandria                            0Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!